"Onaj ko udari na državu dobiće od države odgovor"

Predsednik SDA Bakir Izetbegović ne odustaje od pretnji predsedniku RS Miloradu Dodiku, kome je ranije predvideo sudbinu Gadafija i Sadama.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2016.

12:31

Foto: Tanjug, arhiva

On sada poručuje da "onaj ko udari na državu, dobiće od države odgovor".

Izetbegović, koji je inicirao apelaciju Ustavnog suda o zabrani 9. januara kao Dana RS, je sinoć u Novom Travniku, u okviru kampanje uoči predstojećih lokalnih izbora, u BiH, kazao da misli da je "Milorad Dodik danas jedan vrlo zabrinut čovek".

"Nije se igrati sa institucijama države i mislim da nakon ovoga nikome neće pasti na pamet da pravi onaj teški referendum kojim su se dičili. Ne možete rušiti mirovni sporazum, a da ne srušite mir u ovoj zemlji, rekao je Izetbegović, prenela je Al Džazira pozivajući se na agencije.

Izetbegović, koji je i aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH, istakao je da neće biti povratka u devedesete godine prošlog veka i konflikte, te da BiH više nije zemlja slučaj, koja je u zastoju i izaziva zabrinutost.

Inače, Dodik je juče potvrdio da je dobio poziv Tužilaštva Bosne i Hercegovine za saslušanje zbog održavanja referenduma o Danu RS, ali je ponovio da ne namerava da izjavu daje u Sarajevu jer smatra da mu je u tom gradu, nakon Izetbegovićevih izjava, život ugrožen.

Dodik je rekao da je spreman na saradnju sa Tužilaštvom, ali na teritoriji RS.

Ukazao je i da jučerašnja odluka o suspenziji glavnog tužioca Bosne i Hercegovine Gorana Salihovića govori o tome koliko su pravosuđe i tužilaštvo podložni raznim političkim uticajima, a pre svih Izetbegovićeve SDA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: