Sreda, 18.07.2001.

22:15

BATIC: DO KRAJA NEDELJE IMENA OPTUZENIH ZA RATNE ZLOCINE

Izvor: B92

Default images
Republicki ministar pravde Vladan Batic najavio je tokom posete Novom Sadu u sredu da ce se do kraja nedelje znati imena jugoslovenskih drzavljana koji ce pred sudovima u Srbiji odgovarati za ratne zlocine i zlocine protiv covecnosti, izvestava novinar Radija 021 Gordana Mihailovic, prenosi B92.

Batic nije zeleo da saopsti detalje osim da se radi o osobama osumnjicenim za zlocine pocinjene na Kosovu koje se ne nalaze na optuznicama Haskog tribunala. On je rekao da "nema pritisaka" na vlasti u Srbiji da se ostali koji se nalaze na haskim optuznicama predaju Tribunalu. "Srpske vlasti ce od Haskog tribunala traziti da se i predsedniku Srbije Milanu Milutinovicu i svim ostalima koji se nalaze na haskoj listi sudi u Srbiji", rekao je Batic, i dodao: "Ne znam kakve su sanse da se to ostvari, ali mi cemo pokusati".

Prema njegovim recima, od 7. do 17. avgusta, uz prisustvo haskih i domacih istrazitelja, u Beogradu ce biti organizovano saslusanje "svedoka zlocina koje je pocinila Oslobodilacka vojska Kosova".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

7 h

Podeli: