Svet

Subota, 28.01.2012.

20:19

Indijac: Evropi fale informatičari

Drugi najveći indijski izvoznik usluga softvera namerava da proširi poslovanje u Evropi, ali ima problema da pronađe diplomirane informatičare i programere.

Izvor: Capital

Default images

To je na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu izjavio B.G. Srinivas, šef evropskih operacija firme Infosis (Infosys).

“Najveći problem za nas što se tiče zaposlenja jeste da nema dovoljno ljudi koji žele da studiraju kompjuterske nauke u Evropi i Britaniji”, rekao je Srinivas. Srinivas je rekao da kompanija želi da proširi radnu snagu u Evropi za 10 odsto, odnosno za 5.500 ljudi.

“Morali smo da angažujemo studente i diplomirane matematičare i nekih drugih nauka, jednostavno informatičara nema”, rekao je on.

Infosis se takmiči sa kompanijama kao što su Aksenture Plc i IBM u poslovima održavanja informacione tehnologije i izgradnje aplikacija softvera za velike korporacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: