Svet

Ponedeljak, 07.09.2020.

08:51

"Izolacija u vreme pandemije nam je dobro došla, nismo mi krivi što smo imali sreće"

Izvršni direktor Netfliksa Rid Hejstings se osvrnuo na uticaj koronavirusa kada je u pitanju poslovanje ovog striming giganta.

Izvor: klix.ba

Foto: EPA, SEDAT SUNA

Hejstings je rekao da je protekli period bila jedna "srećna" pauza za kompaniju.

Iako su se mnoge firme borile tokom zaključavanja država i izolacije širom sveta, Netfliks je beležio rast preplatnika u 2020. godini. Skoro 16 miliona ljudi je kreiralo svoje naloge u prva tri meseca u godini, što je skoro dvostruko više novih prijava u odnosu na podatke iz ranije godine.

Cena Netfliksovih akcija je porasla i više od 30 odsto ove godine jer investitori veruju u njihovu sposobnost da ljudima pruže zabavu tokom pandemije, prenosi Kliks.

"Pokazalo se da je reč o biološkom virusu koji uglavnom nije ubijao ljude, ali ih jeste držao u kući. To je mogao biti i internet-virus koji bi na primer isključio nas i kompaniju Dizni, ali u tom slučaju bi onda parkovi bili u redu", rekao je Hejstings dodavši, "Morate shvatiti da nekada jednostavno imate sreće u poslu i da niste vi krivi ako je to tako".

Netfliks sada ima 193 miliona članova u 190 zemalja, ove godine je pokupio ukupno 160 nominacija za razne nagrade uključujući i one za Oskara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

8 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: