Svet

Subota, 09.05.2020.

08:50

Istorijski udar radnicima: Kolosalni porast nezaposlenosti

U aprilu je u SAD izgubljeno 20,5 miliona radnih mesta zbog mera uvedenih u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, saopštio je Biro za statistiku rada.

Izvor: Tanjug

Istorijski udar radnicima: Kolosalni porast nezaposlenosti
Foto: Depositphotos, Feverpitch

Taj kolosalni porast nezaposlenosti naneo je istorijski udar radnicima, prenosi CNN i navodi da je to daleko najveći pad pad broja radnih mesta od 1939. godine, kada je počelo praćenje podataka o zaposlenosti.

U martu je bez posla ostalo 870.000 ljudi.

Za mnoge Amerikance koji su izgubili posao i domove u finansijskoj krizi 2008. godine, ovaj trenutak stvorio je dodatne probleme.

Tim ljudima su bile potrebne godine da bi nadoknadili izgubljeno, a američki poslodavci su tokom 10 proteklih godina otvorili 22,8 miliona radnih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

15 h

Podeli: