Svet

Ponedeljak, 24.06.2019.

14:21

Raskol u NATO savezu: "Partneri programa F-35 ne podržavaju korake SAD prema Turskoj"

Očigledno je da SAD i Turska neće udruženim snagama realizovati projekat borbenog aviona F-35, jer je Vašington dosledan da isključi Ankaru.

Izvor: Tanjug

Raskol u NATO savezu:

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je da partneri u programu F-35 borbenog aviona ne podržavaju korake koje su preduzele Sjedinjene Američke Države u vezi sa obukom turskih pilota.

Pentagon je ranije ovog meseca saopštio da je obuka turskih pilota na borbenim avionima F-35 zaustavljena u američkoj vazduhoplovnoj bazi u Arizoni nakon što je Turska kupila ruski S-400 sistem raketne odbrane, preneo je Rojters.

SAD u više navrata tvrdile da S-400 nisu kompatibilni s NATO sistemima i upozorile Tursku na sankcije i druge posledice u slučaju kupovine ovih raketnih sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: