Svet

Subota, 07.04.2018.

10:27

Soros pljuvao bitkoin, a vidite ga sada

Milijarder Džordž Soros sprema se za trgovinu kripto-valutama.

Izvor: B92

Soros pljuvao bitkoin, a vidite ga sada
Foto: Epa/OLIVIER HOSLET

Kako prenose mediji, Adam Fišer koji konroliše investiranje u Sorosevom fondu, dobio je interno odobrenje za trgovinu digitalnim novcem.

Podsetimo, do samo pre nekoliko nedelja, Soros je kritikovao kripto-valute rekavši da ti novčići nikako ne mogu da budu prava valuta zbog visoke volatilnosti, ali nije predvidio težak pad koji su predviđali mnogi analitičari.

„Sve dok imate diktature u usponu imaćete i različita rešenja pa će vlasti u takvim zemljama da seokrenu bitkoinu“, rekao je Soros.

Međutim, već neko vreme Soros je počeo da se kladi na bitkoin, indirektno. Njegova kompanija kupila je udeo u Overstock.com-u u četvrtom kvartalu prošle godine. Tamo je Soros treći najveći akcionar, a to je inače prva maloprodajna kompanija koja je počela da prihvata digitalne valute. Ova kompanija takođe planira da osnuje platformu za trgoanje kripto-valutama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

11 h

Podeli: