Kako dokazati da leteći taksi "radi"? Pošalji šefa na vožnju

Kineska kompanija Ehang tvrdi da je 40 ljudi već isprobalo njihov leteći taksi, a među njima je i šef kompanije.

Svet

Izvor: B92

Subota, 17.02.2018.

10:58

Kako dokazati da leteći taksi
Foto: Thinkstock / ilustracija

Sama ideja letećeg taksija koji će vas sam voziti s jednog na drugi deo grada mnogima i dalje zvuči kao daleka budućnost, ali Erbas je prošle nedelje prvi put testirao svoju Vahanu, a kineska kompanija Ehang pokazala da su odmakli još dalje i njihova letelica već vozi ljude.

Ehang 184 smo prvi put videli na CES-u pre dve godine, ali kompanija je sada objavila video s testiranja letelice. Kako bi dokazali koliko veruju u ono što rade, na testnom letu u Ehangu 184 bio je direktor kompanije Huazhi Hu. On nije bio jedini, a iz kompanije kažu da se u ovoj fazi testiranja dronom vozilo oko 40 ljudi.

„Ono što radimo nije ekstremni sport i sigurnost svakog putnika je na prvom mestu. Nakon što smo uspešno testirali Ehang 184, radujem se onom što nam stiže u budućnosti“, rekao je Hu. Među stvarima na kojima rade je poboljšanje putničkog doživljaja, ali i opcionalne ručne kontrole kako bi oni s pilotskim iskustvom mogli sami da voze letelicu.

„Zamisao je da putnici uđu u kabinu s četiri rotora, pritisnu željeno odredište i letelica bi potom sve sama odradila. Ne treba vam pilotsko znanje, već sve radi softver.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: