Šarp beži iz SAD, televizore prave Kinezi

Japanska elektronska kompanija Šarp napušta tržište televizora u SAD, nastojeći da poveća svoje poslovne rezultate.

Svet

Izvor: B92

Petak, 31.07.2015.

13:48

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Kompanija je u prvom tromesečju tekuće 2015/16. poslovne godine zabeležila gubitak veći od predviđenog zbog slabe prodaje ekrana za smartfone.

Kompanija, koja je u maju sa bankama sklopila drugi sporazum o trogodišnjoj pomoći, precizirala je da će prodati svoju fabriku za proizvodnju televizora u Meksiku i da će kineskoj grupi Hisense dodeliti licencu za svoju marku televizora "akvos", preneo je Rojters.

Šarp nije bio u mogućnosti da se potpuno prilagodi jačanju konkurencije na tom tržištu, što je dovelo do mnogo manjih profita od prvobitno projektovanih u prethodnoj fiskalnoj godini i registrovanja slabih poslovnih rezultata, navela je kompanija u saopštenju povodom napuštanja tržišta televizora u Severnoj Americi.

Kompanija iz Osake je u prvom poslovnom kvartalu imala gubitak od 33,98 milijardi jena (274 miliona dolara), znatno veći u odnosu na gubitak od 1,79 milijardi jena iz istog perioda lane, prenosi agencija Frans pres.

Šarp je, ipak, zadržao ciljane veličine za ovogodišnji operativni profit od 80 milijardi jena i za prihod od 2,8 biliona jena za 12 meseci, zaključno sa martom 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: