Putin zbog Grčke zvao šeficu MMF-a

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je o grčkoj krizi sa šeficom MMF-a Kristin Lagard i francuskim kolegom Fransoa Olandom, saopštio je Kremlj.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2015.

11:38

Default images
Foto: Tanjug, AP

Putin je sinoć s Kristin Lagard razgovarao o "saradnji Rusije s MMF-om u kontekstu rezulatata referenduma u Grčkoj", gde su Grci odbacili kreditorski predlog o nastavku plana finansijske pomoći toj zemlji, navodi se u saopštenju.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije precizirao da li je bilo reči o ruskoj pomoći Grčkoj, navodeći da je razgovor inicirao Putin.

Ruski predsednik je takođe razgovorao s Olandom, kome je "pomenuo situaciju u evrozoni" posle glasanja u Grčkoj.

Putin je juče podržao grčkog premijera Aleksisa Ciprasa izražavajuči nadu da će Grčka pronaći kompromisno rešenje s kreditorima - Evropskom unijom, MMF-om i Evropskom centralnom bankom.

Nakon dolaska na vlasti krajem januara, Cipras se približio Rusiji koju je posetio dva puta u poslednjih nekoliko nedelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

9 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: