U Mađarsku će moći i preko "Horgoša 2"

Stari granični prelaz sa Mađarskom - Horgoš biće otvoren do 1. avgusta, kaže državni sekretar u Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture Imre Kern.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2015.

09:58

Default images
Foto: Thinkstock

On je za subotičku RTV Panon rekao da će građevinski radovi na revitalizaciji ovog prelaza biti završeni do 1. jula, nakon čega će još mesec dana trajati "postavljanje objekta u funkciju".

"Biće sve završeno, možda će neki manji radovi naknadno, ali je važno da će biti otvoreno 1. avgusta, to je rok. Mi ćemo granični prelaz, kako mađarska tako i naša strana, nazvati Horgoš-2. Na autoputu i na prilaznim putevima će biti označen tablama, dakle svi će moće da nađu granični prelaz", kaže Kern.

Nakon završetka radova, tu će funkcionisati sistem prelaska kao na graničnom prelazu Bački Vinogradi-Ašothalom, odnosno kontrola će biti u jednom objektu i za mađarsku i srpsku stranu.

Meštani kažu da će otvaranje starog prelaza mnogo pomoći jer će skratiti vreme čekanja, pogotovo tokom leta kada gastarbajteri putuju kući i kada treba dugo čekati na prelazak.

Na graničnom prelazu će biti i banka, menjačnica i pomoćne prostorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

6 h

Podeli: