"Izvoz u Rusiju nije ugrožen"

Izvoz srpskih jabuka i svih ostalih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na tržište Ruske federacije nije ugrožen, kaže Snežana Bogosavljević Bošković.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 06.05.2015.

09:38

Default images
Foto: Beta

"Prošle godine lično sam sa ministrom poljoprivrede Ruske federacije dogovorila snažnu saradnju u oblasti poljoprivrede između naše dve zemlje i ona teče u skladu sa dogovorom", izjavila je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine za RTS.

Ona je dodala da su nadležne stručne službe dve zemlje uspostavile odličnu saradnju i sisteme kontrole kako bi se pokušaji eventualnih zloupotreba i dogovorenih procedura blagovremeno otkrili i sprečili.

Bogosavljević Bošković je uspostavljen sistem rane najave pošiljka i slanje skeniranih fitosanitarnih sertifikata ruskim kolegama tako da oni unapred znaju detalje pošiljki. Tako su zajedničkim radom otkrivena i 33 lažna srpska sertifikata, dodala je Bogosavljević Bošković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: