Borba za Prvi maj - hoće ih i Dansi

Leksovačka konfekcija "Dansi" zainteresovana je za kupovinu "Aha Mura-Prvi maj" u Pirotu, izjavila je direktorka pirotske fabrike Maša Flegar.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2015.

14:37

Default images
Foto: Tanjug

"Reč je o firmi koja je zainteresovana da proizvodi 30 do 50 hiljada pari odela mesečno za svoje kupce u Americi, Italiji i Švajcarskoj. Narednih dana će sa predstavnicima 'Dansija' biti organizovan sastanak u Ministarstvu privrede", navela je Flegar u saopštenju.

Ona je precizirala da Ministarstvo i rukovodstvo "Aha Mure" intenzivno rade na pronalaženju potencijalnih partnera za pirotsko preduzeće u kojem su mašine, zbog stečaja matične firme "Mura" u Sloveniji, zaustavljene pre gotovo deset meseci.

Pirot je nedavno posetio i vlasnik turske kompanije "Link tekstil" i izrazio nameru da kupi to preduzeće sa 1.328 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: