Srbija

Sreda, 17.12.2014.

13:31

"Most odličan i to je tek početak"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je izvršnom direktoru "China Communications Construction Company" Čen Đen Fenu na izgradnji "Pupinovog mosta".

Izvor: Tanjug

Default images

Nikolić mu je čestitao na odličnom poslu koji je njegova kompanija obavila u izgradnji mosta Zemun -Borča i izrazio nadu da taj projekat označava početak šire saradnje naše zemlje i kineskih kompanija.

"China Communications Construction Company", koja je izgradila most Zemun - Borča, zainteresovana je i za učešće u izgradnji železničke infrastrukture, pogotovo pruge Beograd - Budimpešta, kao i za izgradnju pojedinih deonica koridora 11, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Čen se nalazi u pratnji kineskog premijera Li Kećijanga tokom njegovog boravka u Srbiji.

Predsednik Srbije je izrazio mišljenje da bi za kineske firme bilo jako dobro da osim u infrastrukturne projekte investiraju i u proizvodnju u Srbiji, jer bi im to pružilo velike mogućnosti za povoljniji plasman roba na treća tržišta.

Što se tiče velikih infrastrukturnih projekata, predsednik Nikolić je rekao da je Srbija spremna da razgovara o saradnji na bazi koncesija i izrazio nadu da će kineski privrednici prepoznati zajednički interes i što pre imati razgovore sa Vladom Srbije na tu temu.

Čen Đjen Fen zahvalio je predsedniku Nikoliću na ličnoj podršci izgradnji mosta Zemun - Borča, koja je tim pre značajnija ako se ima u vidu da je to prvi projekat koji je "China Communications Construction Company" gradila u ovom delu Evrope.

On je posebno istakao da je njegova kompanija izuzetno zadovoljna saradnjom koju su ostvarili sa srpskim preduzećima i podržao je ideju predsednika Nikolića da kineske firme više ulažu u proizvodnju u Srbiji.

Kineske kompanije su izuzetno zainteresovane za prodor na evropsko i rusko tržište, i zato je ideja da kineski privrednici investiraju u proizvodnju u Srbiji izuzetno dragocena, istakao je Čen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: