Srbija

Ponedeljak, 19.05.2014.

16:35

Ljajić: Snabdevenost tržišta dobra

Snabdevenost tržišta Srbije osnovnim životnim namiricama je zadovoljavajuća, izjavio je ministar trgovine Rasim Ljajić.

Izvor: Beta

Default images

Ukoliko bude potrebe Vlada Srbije može da interveniše iz robnih rezervi svakog trenutka, rekao je ministar.

Ljajić je novinarima nakon sastanka sa državno-privrednom delegacijom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kazao da robne rezerve imaju dovoljne količine hrane i neophodnih osnovnih životnih namirnica.

Ministar trgovine je dodao da je iz robnih rezervi već intervenisano sa kukuruzom i 85 tona namirnica, koje su na rasposlaganju kriznim štabovima i lokalnim samoupavama.

Prema rečima Ljajića, iz robnih rezervi će se po potrebi intervenisati i energentima, odnosno naftom, kao i građevinskim materijalima.

"To će biti vrlo brzo učinjeno, donošenjem formalne odluke na Vladi, a zavisno od potreba ugrožnih područja i opština. U tom pogledu nema razloga za strah i paniku", kazao je Ljajić.

On je naglasio da ono što će biti izdvojeno za ugrožene ide "striktno u humanitarne svrhe" za potrebe ugroženog stanovništva.

Ljajić je dodao da pritužbe građana na cene i dalje pristižu, ali u manjem obimu i da inspekcije intervenišu po svim dojavama i prijavama.

"Nažalost građani daju lažne podatke i to nam oduzima vreme, jer nemamo toliko inspektora da sve pokrijemo", rekao je on.

Ljajić je podsetio i da je do juče zatvoreno šest prodavnica u Srbiji, dodajući da se kontrole nastavljaju sve dok traje vanredna situacija i da će inspekcije intervenisati na svaku prijavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

15 h

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

1 d

Podeli: