"Svi u borbu protiv poplava"

Socijalno-ekonomski savet Srbije danas je apelovao na preduzeća, vlasnike i zaposlene da se uključe u borbu protiv poplava i kasnije otklanjanje posledica.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 16.05.2014.

12:08

Default images

Na konferenciji za novinare posle prve vanredne sednide Socijalno-ekonomskog saveta predsedavajući Branislav Čanak pozvao je preduzeća da na lokalnom nivou pruze materijalnu ili finansijsku pomoć u skladu sa mogućnostima i pozvao radnike da besplatnim radom pomognu zajednici.

"Apelujemo na angažman koji će trajati najmanje dve do tri sedmice", rekao je Čanak i pozvao privredu i zaposlene da daju maksimalan doprinosu dok posledice poplava ne budu otklonjene.

Ministar za rad Srbije Aleksandar Vulin apelovao je na solidarnost svih građana u teškoj situaciji koja je zadesila Srbiju zbog poplava.

On je rekao da se već sada vidi da će poplave uticati na manje prihode Srbije, pad poljoprivrdne proizvodnje i da je infrastruktura devastirana.

"Očekujemo potpunu solidarnost zajednice i da poslodavci i sinidikati motivišu radnike da pomognu. Država će učiniti sve što je zakonom predviđene, a i više od toga koliko je u mogućnosti", rekao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

13 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: