Razvojni fond Vojvodine spreman

Obzirom na to da su Pokrajina i Republika uplatile osnivački kapital od deset miliona dinara, Razvojni fond Vojvodine mogao bi da funkcioniše već od ponedeljka.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 09.02.2013.

13:38

Default images

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman rekao za RTV da se sledeće nedelje očekuju i ponude banaka zainteresovanih za preuzimanje depozita i aktive Razvojne banke Vojvodine.

"Razvojna banka Vojvodine i dalje dobro posluje kada su u pitanju deponenti, a da bi se njena imovina učinila atraktivnijom za novu banku koja će je preuzeti, Pokrajina i Republika emitovaće obveznice od blizu deset milijardi dinara", napomenuo je Radoman.

Prema njegovim rečima, Pokrajina će praktično još jednom uložiti u Razvojnu banku Vojvodine, a razlika od dosadašnjeg jeste u tome što će na ime tog ulaganja, koje će biti maksimalno sedam milijardi dinara, pokrajina dobiti putem Razvojnog fonda Vojvodine takođe imovinu i plasmane Razvojne banke.

"To znači da će svi objekti i plasmani Razvojne banke Vojvodine preći u imovinu Fonda, odnosno da će Pokrajina moći da ih koristi u svrhu podrške privredi", objasnio je Radoman.

"Uskoro će biti izabrana banka koja će preuzeti aktivu i deo zaposlenih Razvojne banke Vojvodine", rekao je Radoman.

Radoman je naveo da je još u igri pet banaka koje pokazuju različit stepen zainteresovanosti i da očekuje da u narednoj nedelji stignu njihove ponude.

Kako je istakao pokrajinski sekretar za finanasije, u Razvojnoj banci Vojvodine su inspektori koji proveravaju dokumentaciju i njeno poslovanje i ocenio da je to dobro da bi se konačno mogla razrešiti dilema o tome da li je u banci bilo zloupotreba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: