Šanse ekonomske saradnje sa Japanom

Premijer Srbije Ivica Dačić je istakao da postoje velike mogućnosti za unapređenje ekonomske saradnje Srbije i Japana.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2012.

14:06

Default images

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, na sastanku sa višim parlamentarnim zamenikom ministra inostranih poslova Japana Rjudjijem Jamaneomje naglašeno je da su velike mogućnosti za unapređenje saradnje u oblasti turizma i očuvanja životne sredine, posebno na rešavanju problema otpadnih voda u Beogradu.

Premijer Dačić je pozdravio odluku japanske vlade o viznoj liberalizaciji za državljane Srbije i istakao značaj policijske saradnje Srbije i Japana u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma.

"Interes naše zemlje je da unapredi odnose sa Japanom, koji je jedan od najvećih donatora humanitarne i razvojne pomoći Srbiji", istakao je Dačić.
Predsednik Vlade Srbije uputio je i poziv da premijer Japana poseti našu zemlju, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

6 h

Podeli: