Vlada: Vreoci će ipak biti iseljeni

Vlada Srbije utvrdila je da je izgradnja koridora kroz naselje Vreoci od javnog interesa i da je eksproprijacija tog dela zemljišta neophodna.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 30.09.2011.

15:25

Default images

Kako je rečeno u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, na ovaj način biće omogućeno nesmetano sprovodjenje svih započetih postupaka eksproprijacije, administrativnog prenosa i rešavanja imovinsko-pravnih odnosa za tu lokaciju.

U Ministarstvu navode da sada republika ponovo ima utvrdjeni javni interes u skladu sa zakonom za sve te parcele i da je sve to bazirano na odluci "Kolubare", a odnosi se na zatvaranje groblja i njegovo preseljenje na novu lokaciju.

Upravni sud prvobitno je poništio rešenje o utvrdjivanju javnog interesa za naseljeno mesto Vreoci, a odmah posle toga Rudarski basen "Kolubara" je pokrenuo inicijativu za utvrdjivanje novog javnog interesa, a biće obuhvaćene sve one parcele koje su bile predmet prvostepenog rešenja.
Javni interes daje mogućnost da nadležni organi, odnosno imovinsko-pravne službe po zahtevu krajnjeg korisnika -"Kolubare" mogu da donose rešenja o eksproprijaciji, što podrazumeva rešavanje imovinsko-pravnih odnosa u cilju raseljenje i oslobadajnje te lokacije za nove kopove.

U Ministarstvu navode da će to omogućiti nesmetano srovodjenje svih zapocectih postupaka eksproprijacije, administrativnog prenosa i rešavanja imovinsko-pravnih odnosa za tu lokaciju.

Predstavnici resornih ministarstava i rukovodstvo "Kolubare" više puta su napominjali da je preseljenja Vreoca neophodno, kako bi to preduzeće obezbedilo kontinuitet u proizvodnji uglja.

Za iseljenje Vreoca do sada je Rudarski basen "Kolubara" uložio više od 40 miliona evra, a ove godine će za te namene biti izdvojeno još 20 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

9 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: