Tadić kritikuje trgovinske lance

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da trgovački lanci ne smeju da žive na uštrb proizvođača jer to dovodi do kraha snabdevanja.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 11.08.2010.

10:33

Default images

On dodaje da u Srbiji postoje preduzetnici koji se bave samo svojom proizvodnjom i ne vode računa o onima koji su ekonomski oslonjeni na njih.

„Nedozvoljivo je da se pojedini sektori privrede razvijaju na uštrb proizvođača jer to pre ili kasnije dovodi do kraha snabdevanja", rekao je Tadić.

Tadić je rekao da je potrebno da postoji komplementarnost između proizvođača i trgovaca i da rokovi plaćanja ne smeju da budu predugi, jer dovode u pitanje likvidnost proizvođača.

"Rokove treba smanjivati do 90 dana. Svi duži rokovi isplate su vrlo opasni za proizvođače", kazao je on.

Tadić je rekao i da su osnova srpske privrede mala i srednja preduzeća, i da ona predstavljaju infrastrukturnu mrežu privrede u Srbiji. Ta preduzeća su, kako je kazao, garancija uspešnog privredjivanja u dužem vremenskom intervalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: