Sreda, 11.08.2010.

10:33

Tadić kritikuje trgovinske lance

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da trgovački lanci ne smeju da žive na uštrb proizvođača jer to dovodi do kraha snabdevanja.

Izvor: Beta

Tadiæ kritikuje trgovinske lance IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Zlopamtilo

pre 13 godina

Citat iz članka objavljenog juče na vašem cenjenom sajtu:"Nema ništa jednostavnije, nego sesti na stolicu i reći - ovo bi trebalo da bude ovako ili onako.", objašnjava Tadić

Psihic

pre 13 godina

Tadicu, ti jesi po struci psihijatar(klinicki psiholog) ali gradjani srbije nisu kunici za tvoje sada vec 10-to godisnje eksperimentisanje i izivljavanje.

„Nedozvoljivo je da se pojedini sektori privrede razvijaju na uštrb proizvođača jer to pre ili kasnije dovodi do kraha snabdevanja"
Nedopustivo je da ti 10 godina nevidis da se ucestalo radi na unistavanju privrede.
Vise se ne nerviram, sad se samo slatko smejem, jer vam je deficit u budzetu tek pocetak. 4 giganta ste prodali,ostala su jos dva, to cuvate za kraj, a posle vas potop.
Primecujem da postajete zrtva vase profesije, ali ne predsednicke i politicke, vec zdravstveno.
Vi vise neznate gde udarate,kud god se okrenete propast.Nisam siguran da li je to zaostavstina slobodana milosevica za koju ste dobili mandat da zaustavite ili da podrsku naroda da vi pocnete i nakon 5 godina svi zajedno da nastavite.Postoji li politicka opcija koja do sad radila za ovu drzavu ili za sebe, svoje bankovnne racune, pokretnosti i nepokretnosti?
Navedite mi samo jedno ime u bilo kojoj partiji?

Carl Claudy

pre 13 godina

Dragi moji komentatori Tadićevih umotvorina, Budimo realni i shvatimo da ljudi koji čitaju B92, a pogotovo komentare predstavljaju 0,01 PROMIL stanovništva Srbije. Prema tome VI NISTE CILJNA GRUPA ni Borisa Tadića ni njegovih Spin Doktora Krleta i Srleta (kako reče komentator Ekonomist u 17:15).
Oni sa ovim svakodnevnim komentarima "gađaju" one koji se oduševljavaju sa poređenjima tipa "Vode nas Čak Noris i Tadić Boris" i sličnim konzumentima Farme, Vel. Brata, Pinka, strina i tetaka, onih što vuku "drvca" na Kališu ili pecaju ribu na Ibru... I to kod našeg naroda prolazi poslednjih 69 godina (od 1941), pri čemu su ovi malo to i našminkali u odnosu na OZNU. Živi bili pa videli da će opet ovi "žuti" da prođu. Podržava ih još gora opozicija, zahvalni tajkuni i mediji, i Zapad (EU, NATO, ...) koji nikad nije tako dobro profitirao !!!

gastarbajter

pre 13 godina

Da je nas MANEKEN procitao komentare *****,ne bi progovorio do kraja zivota.Jedva cekam sutrasnji dan,da cujem novu glupost.

JetBlack

pre 13 godina

Ma kak'a kritika! To ja mogu da uradim, a ti Borise trazi donosenje i sprovodjenje zakona. Ha, kritika... sad su utrtili od tvoje kritike.

Rodjeni Beogradjanin koji govori ekavicu

pre 13 godina

OK...Da li je iko od vas svestan da recimo MAXI uvozi jabuke i sljive i to cini mi se iz Chilea. Ljudi, JABUKE i SLJIVE?! Ako nesto u ovoj zemlji imamo onda je to to. Dakle nece da pospese proizvodnju i zaposle nase ljude, neko trgovacki lobi na stetu drzave uvozi nesto sto ovde raste u svakom dvoristu juzno od Beograda. STRASNO!
Ulazim u ORASAC a tamo cedevita, podravka tortilja, jana voda, kiki bombone i ostali hrvatski proizvodi. Hrvati kupili industriju ulja u Zrenjanu, sada i SMOKI, cokoladne bananice i Grand kafa pripada Hrvatima...HEEEEJ!
Ja nista od toga vise ne kupujem ali bre KUDA PLOVI OVAJ BROD?! IMA LI NORMALNIH? STA RADITE BRE?!
Ni Francuzi ni Nemci se vise ne mrze, ali zato Francuzi nikada nece prodati npr. RENAULT Nemcima, a SMOKI i cokoladne bananice su upravo to bili nekada za Srbiju, ali za mene vise nisu!

NajboljeIzBanata

pre 13 godina

"Tadić je rekao i da su osnova srpske privrede mala i srednja preduzeća, i da ona predstavljaju infrastrukturnu mrežu privrede u Srbiji."

Zasto ih onda drzava SATIRE i SABOTIRA na svakom koraku, predsednice Tadicu? Ajde malo sjasite sa porezima, nametima i haracima. Mozete Vi da pricate sta hocete ali politika drzave kojoj ste na celu prema malim i srednjim preduzecima je katastrofalna.

dragan

pre 13 godina

Jaooooj,
Ova Tadiceva izjava boli koliko je glupa. I to samo zato sto je on izgovorio.

Miskovicu, mirno spavaj, ovaj se samo naj`o bunike.

Miroslav NS

pre 13 godina

Dobro jutro, predsednice! Progledali ste. Sad bi bio red i da uradite nesto posle toliko godina spavanja. Jao, samo da dodju sledeci izbori!

nn

pre 13 godina

Dobar je predsednik, uplice se u realna pitanja , cak im je pored mosta rekao da plate porez u nasoj zemlji nemojte tako nije los. Ali svejedno ja necu glasati vise za njega zbog reizbora sudija, prodaje telekoma, najavljenog poreza na imovinu a samo 200eur plate i ima jos svasta... VIse ne za zute.

Srbin

pre 13 godina

Tadicu s obzirom da si psiholog,preporucio bih ti posetis ljude u psihijatrijskim bolnicama i da im odrzis neko predavanje sigurno ce nesto pametno nauciti, a nama normalnom svetu nemoj vise da trabunjas prazne price koje slusamo vec vise godina.

Petar

pre 13 godina

"Tadić je rekao i da su osnova srpske privrede mala i srednja preduzeća"
Pa zašto onda niste pozvali nijednog prestavnika tih malih i srednjih preduzeća na Kopaonik, već Miška, Beka, Vlahovica i ekipu? Biće da su oni osnova samo kad je u pitanju naplata poreza i raznih reketa.

MUKNAVI

pre 13 godina

E naka si im reko`..tako,ostro i direktno..jes,"uplasili" su se uzasno...eno ,tiho sapucu..;sto nas grdis kada si nas ti odhranio,bili smo mali kada si ,ste,stigao,mi tajkuni ojacali,nacinili smo sebi tezge i na druge dreknuli;iiiis bre odvde, i sada..zobamo i tebi i tvojima isto..dajemo....Stvarno,sto ih tadotitic z.......,sta li mu je ?!

Gnevni

pre 13 godina

Tužilaštvo da tuži, policija da hapsi, sudstvo da osudi... a i gospodin ministar ekonomije da dostavi predlog kako da se obuzda divljanje banaka i kamata... ah da, Nemci su to već uradili kako bi spasili ne samo sopstvenu privredu nego i privredu EU...

Ja

pre 13 godina

Bivsi komunisti hoce da naprave komunisticki kapitalizam, kao neki pandan socijaldemokratskim drustvima poput slovenije, svedske, norveske.
To se sve vidi iz gomile izjava i delatnosti koje se odigravaju. takodje se vidi totalno odsustvo bilo kakvog znanja iz bilo koje oblasti.

annha

pre 13 godina

Evo hita:

Strofa:

Mi cekali smo 60 leta,
izgladneli, nesrecni i bosi,
da dobijemo svog predsednika
sa crnim cvetom u kosi,
da dobijemo svog predsednika sa crnim cvetom u kosi.

Ref:

Hajde da pevamo
o sreci i slobodi,
nek nas do pobede
drug Boris Tadic vodi...

Marko

pre 13 godina

Posle kontrolisane cene stanova koje gradi država, preko Zakona o pomoći građevinskoj industriji Srbije, pa nadalje preko definisanja tržišnih uslova za maloprodajne lance... polako ali sigurno Tadić ide ka strogo državno kontrolisanoj privredi. Ne bi me začudilo da se sutra prilokom obilaska njiva u Vojvodini ne vrati ideju o formiranju zadruga...

Marko

pre 13 godina

Posle kontrolisane cene stanova koje gradi država, preko Zakona o pomoći građevinskoj industriji Srbije, pa nadalje preko definisanja tržišnih uslova za maloprodajne lance... polako ali sigurno Tadić ide ka strogo državno kontrolisanoj privredi. Ne bi me začudilo da se sutra prilokom obilaska njiva u Vojvodini ne vrati ideju o formiranju zadruga...

Ekonomist

pre 13 godina

Komentatori shvatite: vi niste ciljna grupa BoTe i njegove ekipe. Ja se plasim da oni ZNAJU sta rade jer kolicina generisane gluposti u poslednje vreme ne moze da se objasni logikom. Pre ce biti su otkrili da njihove fore jos pale po zemlji Srbiji. Sto bi jedan drugi komentator rekao 'razmislite o tome'

bookman

pre 13 godina

Tajkuni i država uspešno sarađuju na potapanju proizvođača. Prvi vam ne plate, a drugi vam naplate PDV bez obzira da li ste se naplatili ili niste. Na kraju još dopuste dužniku koji je u blokadi da se slobodno šeta i sklapa poslovne dogovore bez ikakvog sankcionisanja. Vladajuća koalicija mogla bi da se pravi manje grbava ili bar da ne daje glupe izjave

djuro

pre 13 godina

"Predsednice"!!!!!
Dosta vise price i price.
Hajde nesto konkretno!!!
Kako, Sta, Gde ?????
Eeee covece, vise mi je muka od Vas filozofa i demagoga!!!!!

goran

pre 13 godina

Ima li jos nesto u sta ce predsednik da se mesa i daje izjave. Skoro je Sarkozi u Francuskoj primio Anrija, fudbalera pa je opozicija opravdano postavila pitanje ima li preca posla.

Ima li predsednik preca posla od rokova naplate potrazivanja, utoliko pre sto javna preduzeca u vlasnistvu drzave na cijem je celu duguju ne 90 dana nego 12 meseci. I nikom nista...

sasa jokic

pre 13 godina

Ok lepo si rekao treba da smanje rok placanja do 90 dana, i sta sad?! Mislis da ce miskovic zbog ove izjave da skrati rok placanja sa 360+ dana na 90?! Ovde treba da radi tuzilastvo, jer vlasnici hiper marketa na celu sa Todoricem i Miskovicem ugrozavaju privredu Srbije!!!

Deda Mraz

pre 13 godina

A pogledajte molim Vas Tadica na ovoj slici kaze: da da, znam ja bre ovo, probao sam juce, sta ti meni pricas, znas be ti ko sam ja, ja sve znam i najlepsi sam ajde pali tamo.

džordž kluni

pre 13 godina

baš sam to hteo da kažem:mora da se plati za 90 dana !!!ali to ne važi za ...i još za....i još za...da mi je neko rekao ovo ljudi...ne mogu da verujem.
donesite dekret-plaća se na 30 dana .

m81

pre 13 godina

Pretzednitche, paradjz ti je 180-200din na pijaci! U zemlji Srbiji u sred sezone. Sta ti, "kao predsednik drzave" imas da kazes na to?

Milan

pre 13 godina

Polako,ljudi,čovek tek što je shvatio,dajte mu malo vremena,vidite da mu nije lako.
Sad treba da razmisli kako i šta dalje da se radi.
Evo,neka za početak rokovi plaćanja budu 90 dana,to je bolje nego da nema nikakvog roka,pa jedno po jedno..:)

Shomi

pre 13 godina

Moja firma je uspela da naplati potrazivanje od Delte nakon sudskog procesa i 2 godine dugovanja!
Sreca da smo to uspeli pre nego sto bankrotiraju ili pre nego sto Misko zapali negde... Zelim svima koji nesto potrazuju od Delte da sto pre naplate svoja potrazivanja!!!

lele

pre 13 godina

Jos samo da pocne da daje vremensku prognozu..., a onda sledi 5 minuta sa predsednikom svakim danom pre drugog dnevnika, tacno u 19:30. Osecam se kao da sam u severnokorejskom komunizmu.

Marica

pre 13 godina

Pa dobro covece,sem praznih prica,da li si ista preduzeo zajedno sa svojom partijom i drugima na vlasti da poboljsas zivot gradjana ili smo dovedeni do tacke sa koje nema povratka,dovedeni smo do propasti i to je zasluga svih demokratija koje su bile na vlasti od 2000god,a narocito zute demokratije,koja je i dalje glavna poluga vlasti.

Milton

pre 13 godina

Ovaj naš Predsednik kao da je zalutao u neku drugu državu pa nije obavešten. Prošli put je pričao da ovi tajkuni treba da zidaju neki most besplatno i tako se oduže za ono što su nepošteno stekli a sad ih moli da plaćaju ono što duguju. Sačuvaj me Bože. Da se Tadić pitao verovatno bi Bogoljub Karić bio još uvek vlasnik mobilne telefonije.

radnik

pre 13 godina

posle ove izjave vlasnik Delte neće moći da zaspi mirno, nema teorije.

toliko će da se potrese, da bi možda bio red da mu skupimo po neki dinar i da ga pošaljemo na odmor , u banju na primer.

duda

pre 13 godina

A gde su to rokovi placanja dobavljacima u surovom kapitalizmu duzi od 30 dana, i ko sme da ih prekoraci a da ne bude sankcionisan, ali zaista sankcionisan, tako da mu se jednostavno ne isplati da kasni sa placanjem dobavljacima. Ali to je predvidjeno za zemlje gde se radi ozbiljno i gde se privreda takodje vodi ozbiljno, a ne po stranackim i nekim drugim linijama, sto se na zalost kod nas desava vec neko vreme.

Dosta zamajavanja

pre 13 godina

Sta se kod djavola pravi pametan. Za to postoji zakon o zastiti konkurencije, zar ne? Doduse, pokojni masinsloser je rekao da se zakona ne treba drzati ko pijan plota... A kad smo kod toga - sta je sa MIskom i Milkicom. Da se nisu pomirili ko Pink i Grand?

purenjak

pre 13 godina

"Rokove treba smanjivati do 90 dana. Svi duži rokovi isplate su vrlo opasni za proizvođače", kazao je on.

Predsednice tu u sta ste uvukli prst e eee to je rupa na saksiji!!!
Konacno ste je i vi pronasli!!!
******

Sale

pre 13 godina

Tadić klinički psiholog bi trebalo da stane ispred ogledala i da kaže Tadiću Predsedniku:"Boluješ od poremećaja ličnosti. Umislio si da si Putin."

E moj ti...sve si to znao i aminovao...imaš ministra za jedan trgovinski lanac čiji je jedini zadatak da nas ubeđuje kako je taj lanac jeftin i da zamajava potencijalnu konkurenciju koja bi da dođe, sve dok ne odustane. Sećam se i predizborne kampanje kako je stajao iza tebe i doturio ti flajer nakon tvojih reči:"Slobo, daj program!" Budući ministar to ga doturi, sav ozaren što Predsedniku predaje štafetu mladosti...

Moje pitanje glasi:"Šta ćeš učiniti po tom pitanju?"

Moj predlog glasi: Slovačka je uvela zakon po kome je maximalni rok plaćanja dobavljaču 90 dana. Pa ti copy-paste-uj.Plus smeni ministra koji em što svakodnevno vređa našu inteligenciju em ti kvari imidž...keve mi...evo pitaj Krleta i Srleta.

dragan

pre 13 godina

U kojoj državi vi živite gosp.Tadić i koje države ste vi predsednik.Pa Trgovinski lanac Delta ne plaća proizvođačima godinama a vi sad držite moralna predavanja.Dok vi predajete, mnogi proizvođači su zatvorili firme.Samo vi i predsednik vlade obilazite gradilišta i dalje i isčuđavajte se, kako ne znate koji je danas datum.

nn

pre 13 godina

Slazem se sa vama predsednice razbicemo mi monopole za jedno 3-5godina, ali isto bi trebali vise da obratite paznju na ljude koji preko DOO pljackaju narod jer garantuju samo imovinom preduzeca a ne licnom.

Dejan

pre 13 godina

U odnosu proizvođača i trgovca uvek uslove diktira onaj koji je jači na tržištu, a to je onaj koji je manje izložen konkurenciji.

Uloga države je da ograniči jačanje pojedinih proizvođača i trgovaca tako da oni ne budu previše dominantni na tržištu i da time sačuva konkurentnost tržišta. To je posao zakonodavne vlasti i odgovarajućih ministara i njihovih ministarstava, posao koji se u ovoj zemlji svesno i namerno nije radio svih ovih godina jer vam je dodvoravanje tajkunima bilo daleko interesantnije i na ličnom nivou korisnije.

E pa, gospodine predsedniče, sada možete da kukate koliko hoćete, mada bi za sve najbolje bilo da se vi i vaši marionetski ministri lepo sklonite sa javne političke scene. Biro za nezaposlene vam je barem decentralizovan, pa nećete morati da se gurate i putujete da bi ste se registrovali, jer sve možete da završite na vašoj opštini stanovanja.

Milan

pre 13 godina

Smesan je. To sto on naziva trgovinski lanci su konsolidovani u celom svetu. Oni imaju ono sto se u biznis strategiji zove 'bargaining power' tako da proizvodjaci moraju da prihvataju njihove uslove poslovanja u koje spadaju i uslovi placanja. Najbolje da neki proizvodjac koji pravi godisnji obrt od nekoliko desetina hiljada evra postavlja uslove firmi ciji se obrt meri u desetinama ili stotinama miliona. A posto smo u kapitalizmu i trzisnoj ekonomiji Tadic ne moze da im izda "direktivu" koliko dana ce im biti rok placanja. Boze mili cime se bavi jedan predsednik drzave. Uostalom, ako je vec toliko brinuo za proizvodjace onda nije smeo da dozvoli monopole u odredjenim oblastima i/ili je trebao da inicira subvencije za poljoprivrednike koje bi ih stavile u povlastenu poziciji. Sad kada je dozvolio Delti i slicnima da dominiraju trzistem tako sto ih je zastitio od konkurencije, a ne zato sto oni nude najbolje cene, uslugu i imaju najefikasniji sistem, malo je kasno pricati o "patriotizmu tajkuna" i slicnim glupostima.

Gde je tu ministar trgovine?

pre 13 godina

Uvek postoje trgovci koji ne plaćaju redovno dobavljače. Onda dobavljači prestanu da im isporučuju robu i prinudno preko suda naplate potraživanje. Tako funkcioniše tržišna privreda i nema potrebe da predsednik države bilo koga opominje.

Problem je što postoje monopoli koje su omogućili predsednikovi saradnici, a onda nema ni tržišne privrede i onda predsednik mora da se blamira i glumi uterivača.

Gde je tu ministar trgovine?

pre 13 godina

Uvek postoje trgovci koji ne plaćaju redovno dobavljače. Onda dobavljači prestanu da im isporučuju robu i prinudno preko suda naplate potraživanje. Tako funkcioniše tržišna privreda i nema potrebe da predsednik države bilo koga opominje.

Problem je što postoje monopoli koje su omogućili predsednikovi saradnici, a onda nema ni tržišne privrede i onda predsednik mora da se blamira i glumi uterivača.

dragan

pre 13 godina

U kojoj državi vi živite gosp.Tadić i koje države ste vi predsednik.Pa Trgovinski lanac Delta ne plaća proizvođačima godinama a vi sad držite moralna predavanja.Dok vi predajete, mnogi proizvođači su zatvorili firme.Samo vi i predsednik vlade obilazite gradilišta i dalje i isčuđavajte se, kako ne znate koji je danas datum.

Milan

pre 13 godina

Smesan je. To sto on naziva trgovinski lanci su konsolidovani u celom svetu. Oni imaju ono sto se u biznis strategiji zove 'bargaining power' tako da proizvodjaci moraju da prihvataju njihove uslove poslovanja u koje spadaju i uslovi placanja. Najbolje da neki proizvodjac koji pravi godisnji obrt od nekoliko desetina hiljada evra postavlja uslove firmi ciji se obrt meri u desetinama ili stotinama miliona. A posto smo u kapitalizmu i trzisnoj ekonomiji Tadic ne moze da im izda "direktivu" koliko dana ce im biti rok placanja. Boze mili cime se bavi jedan predsednik drzave. Uostalom, ako je vec toliko brinuo za proizvodjace onda nije smeo da dozvoli monopole u odredjenim oblastima i/ili je trebao da inicira subvencije za poljoprivrednike koje bi ih stavile u povlastenu poziciji. Sad kada je dozvolio Delti i slicnima da dominiraju trzistem tako sto ih je zastitio od konkurencije, a ne zato sto oni nude najbolje cene, uslugu i imaju najefikasniji sistem, malo je kasno pricati o "patriotizmu tajkuna" i slicnim glupostima.

Sale

pre 13 godina

Tadić klinički psiholog bi trebalo da stane ispred ogledala i da kaže Tadiću Predsedniku:"Boluješ od poremećaja ličnosti. Umislio si da si Putin."

E moj ti...sve si to znao i aminovao...imaš ministra za jedan trgovinski lanac čiji je jedini zadatak da nas ubeđuje kako je taj lanac jeftin i da zamajava potencijalnu konkurenciju koja bi da dođe, sve dok ne odustane. Sećam se i predizborne kampanje kako je stajao iza tebe i doturio ti flajer nakon tvojih reči:"Slobo, daj program!" Budući ministar to ga doturi, sav ozaren što Predsedniku predaje štafetu mladosti...

Moje pitanje glasi:"Šta ćeš učiniti po tom pitanju?"

Moj predlog glasi: Slovačka je uvela zakon po kome je maximalni rok plaćanja dobavljaču 90 dana. Pa ti copy-paste-uj.Plus smeni ministra koji em što svakodnevno vređa našu inteligenciju em ti kvari imidž...keve mi...evo pitaj Krleta i Srleta.

purenjak

pre 13 godina

"Rokove treba smanjivati do 90 dana. Svi duži rokovi isplate su vrlo opasni za proizvođače", kazao je on.

Predsednice tu u sta ste uvukli prst e eee to je rupa na saksiji!!!
Konacno ste je i vi pronasli!!!
******

m81

pre 13 godina

Pretzednitche, paradjz ti je 180-200din na pijaci! U zemlji Srbiji u sred sezone. Sta ti, "kao predsednik drzave" imas da kazes na to?

lele

pre 13 godina

Jos samo da pocne da daje vremensku prognozu..., a onda sledi 5 minuta sa predsednikom svakim danom pre drugog dnevnika, tacno u 19:30. Osecam se kao da sam u severnokorejskom komunizmu.

Shomi

pre 13 godina

Moja firma je uspela da naplati potrazivanje od Delte nakon sudskog procesa i 2 godine dugovanja!
Sreca da smo to uspeli pre nego sto bankrotiraju ili pre nego sto Misko zapali negde... Zelim svima koji nesto potrazuju od Delte da sto pre naplate svoja potrazivanja!!!

radnik

pre 13 godina

posle ove izjave vlasnik Delte neće moći da zaspi mirno, nema teorije.

toliko će da se potrese, da bi možda bio red da mu skupimo po neki dinar i da ga pošaljemo na odmor , u banju na primer.

duda

pre 13 godina

A gde su to rokovi placanja dobavljacima u surovom kapitalizmu duzi od 30 dana, i ko sme da ih prekoraci a da ne bude sankcionisan, ali zaista sankcionisan, tako da mu se jednostavno ne isplati da kasni sa placanjem dobavljacima. Ali to je predvidjeno za zemlje gde se radi ozbiljno i gde se privreda takodje vodi ozbiljno, a ne po stranackim i nekim drugim linijama, sto se na zalost kod nas desava vec neko vreme.

bookman

pre 13 godina

Tajkuni i država uspešno sarađuju na potapanju proizvođača. Prvi vam ne plate, a drugi vam naplate PDV bez obzira da li ste se naplatili ili niste. Na kraju još dopuste dužniku koji je u blokadi da se slobodno šeta i sklapa poslovne dogovore bez ikakvog sankcionisanja. Vladajuća koalicija mogla bi da se pravi manje grbava ili bar da ne daje glupe izjave

sasa jokic

pre 13 godina

Ok lepo si rekao treba da smanje rok placanja do 90 dana, i sta sad?! Mislis da ce miskovic zbog ove izjave da skrati rok placanja sa 360+ dana na 90?! Ovde treba da radi tuzilastvo, jer vlasnici hiper marketa na celu sa Todoricem i Miskovicem ugrozavaju privredu Srbije!!!

nn

pre 13 godina

Slazem se sa vama predsednice razbicemo mi monopole za jedno 3-5godina, ali isto bi trebali vise da obratite paznju na ljude koji preko DOO pljackaju narod jer garantuju samo imovinom preduzeca a ne licnom.

Milton

pre 13 godina

Ovaj naš Predsednik kao da je zalutao u neku drugu državu pa nije obavešten. Prošli put je pričao da ovi tajkuni treba da zidaju neki most besplatno i tako se oduže za ono što su nepošteno stekli a sad ih moli da plaćaju ono što duguju. Sačuvaj me Bože. Da se Tadić pitao verovatno bi Bogoljub Karić bio još uvek vlasnik mobilne telefonije.

Marica

pre 13 godina

Pa dobro covece,sem praznih prica,da li si ista preduzeo zajedno sa svojom partijom i drugima na vlasti da poboljsas zivot gradjana ili smo dovedeni do tacke sa koje nema povratka,dovedeni smo do propasti i to je zasluga svih demokratija koje su bile na vlasti od 2000god,a narocito zute demokratije,koja je i dalje glavna poluga vlasti.

Dejan

pre 13 godina

U odnosu proizvođača i trgovca uvek uslove diktira onaj koji je jači na tržištu, a to je onaj koji je manje izložen konkurenciji.

Uloga države je da ograniči jačanje pojedinih proizvođača i trgovaca tako da oni ne budu previše dominantni na tržištu i da time sačuva konkurentnost tržišta. To je posao zakonodavne vlasti i odgovarajućih ministara i njihovih ministarstava, posao koji se u ovoj zemlji svesno i namerno nije radio svih ovih godina jer vam je dodvoravanje tajkunima bilo daleko interesantnije i na ličnom nivou korisnije.

E pa, gospodine predsedniče, sada možete da kukate koliko hoćete, mada bi za sve najbolje bilo da se vi i vaši marionetski ministri lepo sklonite sa javne političke scene. Biro za nezaposlene vam je barem decentralizovan, pa nećete morati da se gurate i putujete da bi ste se registrovali, jer sve možete da završite na vašoj opštini stanovanja.

Dosta zamajavanja

pre 13 godina

Sta se kod djavola pravi pametan. Za to postoji zakon o zastiti konkurencije, zar ne? Doduse, pokojni masinsloser je rekao da se zakona ne treba drzati ko pijan plota... A kad smo kod toga - sta je sa MIskom i Milkicom. Da se nisu pomirili ko Pink i Grand?

Ekonomist

pre 13 godina

Komentatori shvatite: vi niste ciljna grupa BoTe i njegove ekipe. Ja se plasim da oni ZNAJU sta rade jer kolicina generisane gluposti u poslednje vreme ne moze da se objasni logikom. Pre ce biti su otkrili da njihove fore jos pale po zemlji Srbiji. Sto bi jedan drugi komentator rekao 'razmislite o tome'

goran

pre 13 godina

Ima li jos nesto u sta ce predsednik da se mesa i daje izjave. Skoro je Sarkozi u Francuskoj primio Anrija, fudbalera pa je opozicija opravdano postavila pitanje ima li preca posla.

Ima li predsednik preca posla od rokova naplate potrazivanja, utoliko pre sto javna preduzeca u vlasnistvu drzave na cijem je celu duguju ne 90 dana nego 12 meseci. I nikom nista...

djuro

pre 13 godina

"Predsednice"!!!!!
Dosta vise price i price.
Hajde nesto konkretno!!!
Kako, Sta, Gde ?????
Eeee covece, vise mi je muka od Vas filozofa i demagoga!!!!!

annha

pre 13 godina

Evo hita:

Strofa:

Mi cekali smo 60 leta,
izgladneli, nesrecni i bosi,
da dobijemo svog predsednika
sa crnim cvetom u kosi,
da dobijemo svog predsednika sa crnim cvetom u kosi.

Ref:

Hajde da pevamo
o sreci i slobodi,
nek nas do pobede
drug Boris Tadic vodi...

Ja

pre 13 godina

Bivsi komunisti hoce da naprave komunisticki kapitalizam, kao neki pandan socijaldemokratskim drustvima poput slovenije, svedske, norveske.
To se sve vidi iz gomile izjava i delatnosti koje se odigravaju. takodje se vidi totalno odsustvo bilo kakvog znanja iz bilo koje oblasti.

Deda Mraz

pre 13 godina

A pogledajte molim Vas Tadica na ovoj slici kaze: da da, znam ja bre ovo, probao sam juce, sta ti meni pricas, znas be ti ko sam ja, ja sve znam i najlepsi sam ajde pali tamo.

Milan

pre 13 godina

Polako,ljudi,čovek tek što je shvatio,dajte mu malo vremena,vidite da mu nije lako.
Sad treba da razmisli kako i šta dalje da se radi.
Evo,neka za početak rokovi plaćanja budu 90 dana,to je bolje nego da nema nikakvog roka,pa jedno po jedno..:)

Marko

pre 13 godina

Posle kontrolisane cene stanova koje gradi država, preko Zakona o pomoći građevinskoj industriji Srbije, pa nadalje preko definisanja tržišnih uslova za maloprodajne lance... polako ali sigurno Tadić ide ka strogo državno kontrolisanoj privredi. Ne bi me začudilo da se sutra prilokom obilaska njiva u Vojvodini ne vrati ideju o formiranju zadruga...

Marko

pre 13 godina

Posle kontrolisane cene stanova koje gradi država, preko Zakona o pomoći građevinskoj industriji Srbije, pa nadalje preko definisanja tržišnih uslova za maloprodajne lance... polako ali sigurno Tadić ide ka strogo državno kontrolisanoj privredi. Ne bi me začudilo da se sutra prilokom obilaska njiva u Vojvodini ne vrati ideju o formiranju zadruga...

Petar

pre 13 godina

"Tadić je rekao i da su osnova srpske privrede mala i srednja preduzeća"
Pa zašto onda niste pozvali nijednog prestavnika tih malih i srednjih preduzeća na Kopaonik, već Miška, Beka, Vlahovica i ekipu? Biće da su oni osnova samo kad je u pitanju naplata poreza i raznih reketa.

NajboljeIzBanata

pre 13 godina

"Tadić je rekao i da su osnova srpske privrede mala i srednja preduzeća, i da ona predstavljaju infrastrukturnu mrežu privrede u Srbiji."

Zasto ih onda drzava SATIRE i SABOTIRA na svakom koraku, predsednice Tadicu? Ajde malo sjasite sa porezima, nametima i haracima. Mozete Vi da pricate sta hocete ali politika drzave kojoj ste na celu prema malim i srednjim preduzecima je katastrofalna.

džordž kluni

pre 13 godina

baš sam to hteo da kažem:mora da se plati za 90 dana !!!ali to ne važi za ...i još za....i još za...da mi je neko rekao ovo ljudi...ne mogu da verujem.
donesite dekret-plaća se na 30 dana .

dragan

pre 13 godina

Jaooooj,
Ova Tadiceva izjava boli koliko je glupa. I to samo zato sto je on izgovorio.

Miskovicu, mirno spavaj, ovaj se samo naj`o bunike.

nn

pre 13 godina

Dobar je predsednik, uplice se u realna pitanja , cak im je pored mosta rekao da plate porez u nasoj zemlji nemojte tako nije los. Ali svejedno ja necu glasati vise za njega zbog reizbora sudija, prodaje telekoma, najavljenog poreza na imovinu a samo 200eur plate i ima jos svasta... VIse ne za zute.

Miroslav NS

pre 13 godina

Dobro jutro, predsednice! Progledali ste. Sad bi bio red i da uradite nesto posle toliko godina spavanja. Jao, samo da dodju sledeci izbori!

Rodjeni Beogradjanin koji govori ekavicu

pre 13 godina

OK...Da li je iko od vas svestan da recimo MAXI uvozi jabuke i sljive i to cini mi se iz Chilea. Ljudi, JABUKE i SLJIVE?! Ako nesto u ovoj zemlji imamo onda je to to. Dakle nece da pospese proizvodnju i zaposle nase ljude, neko trgovacki lobi na stetu drzave uvozi nesto sto ovde raste u svakom dvoristu juzno od Beograda. STRASNO!
Ulazim u ORASAC a tamo cedevita, podravka tortilja, jana voda, kiki bombone i ostali hrvatski proizvodi. Hrvati kupili industriju ulja u Zrenjanu, sada i SMOKI, cokoladne bananice i Grand kafa pripada Hrvatima...HEEEEJ!
Ja nista od toga vise ne kupujem ali bre KUDA PLOVI OVAJ BROD?! IMA LI NORMALNIH? STA RADITE BRE?!
Ni Francuzi ni Nemci se vise ne mrze, ali zato Francuzi nikada nece prodati npr. RENAULT Nemcima, a SMOKI i cokoladne bananice su upravo to bili nekada za Srbiju, ali za mene vise nisu!

Srbin

pre 13 godina

Tadicu s obzirom da si psiholog,preporucio bih ti posetis ljude u psihijatrijskim bolnicama i da im odrzis neko predavanje sigurno ce nesto pametno nauciti, a nama normalnom svetu nemoj vise da trabunjas prazne price koje slusamo vec vise godina.

MUKNAVI

pre 13 godina

E naka si im reko`..tako,ostro i direktno..jes,"uplasili" su se uzasno...eno ,tiho sapucu..;sto nas grdis kada si nas ti odhranio,bili smo mali kada si ,ste,stigao,mi tajkuni ojacali,nacinili smo sebi tezge i na druge dreknuli;iiiis bre odvde, i sada..zobamo i tebi i tvojima isto..dajemo....Stvarno,sto ih tadotitic z.......,sta li mu je ?!

Carl Claudy

pre 13 godina

Dragi moji komentatori Tadićevih umotvorina, Budimo realni i shvatimo da ljudi koji čitaju B92, a pogotovo komentare predstavljaju 0,01 PROMIL stanovništva Srbije. Prema tome VI NISTE CILJNA GRUPA ni Borisa Tadića ni njegovih Spin Doktora Krleta i Srleta (kako reče komentator Ekonomist u 17:15).
Oni sa ovim svakodnevnim komentarima "gađaju" one koji se oduševljavaju sa poređenjima tipa "Vode nas Čak Noris i Tadić Boris" i sličnim konzumentima Farme, Vel. Brata, Pinka, strina i tetaka, onih što vuku "drvca" na Kališu ili pecaju ribu na Ibru... I to kod našeg naroda prolazi poslednjih 69 godina (od 1941), pri čemu su ovi malo to i našminkali u odnosu na OZNU. Živi bili pa videli da će opet ovi "žuti" da prođu. Podržava ih još gora opozicija, zahvalni tajkuni i mediji, i Zapad (EU, NATO, ...) koji nikad nije tako dobro profitirao !!!

Gnevni

pre 13 godina

Tužilaštvo da tuži, policija da hapsi, sudstvo da osudi... a i gospodin ministar ekonomije da dostavi predlog kako da se obuzda divljanje banaka i kamata... ah da, Nemci su to već uradili kako bi spasili ne samo sopstvenu privredu nego i privredu EU...

gastarbajter

pre 13 godina

Da je nas MANEKEN procitao komentare *****,ne bi progovorio do kraja zivota.Jedva cekam sutrasnji dan,da cujem novu glupost.

JetBlack

pre 13 godina

Ma kak'a kritika! To ja mogu da uradim, a ti Borise trazi donosenje i sprovodjenje zakona. Ha, kritika... sad su utrtili od tvoje kritike.

Psihic

pre 13 godina

Tadicu, ti jesi po struci psihijatar(klinicki psiholog) ali gradjani srbije nisu kunici za tvoje sada vec 10-to godisnje eksperimentisanje i izivljavanje.

„Nedozvoljivo je da se pojedini sektori privrede razvijaju na uštrb proizvođača jer to pre ili kasnije dovodi do kraha snabdevanja"
Nedopustivo je da ti 10 godina nevidis da se ucestalo radi na unistavanju privrede.
Vise se ne nerviram, sad se samo slatko smejem, jer vam je deficit u budzetu tek pocetak. 4 giganta ste prodali,ostala su jos dva, to cuvate za kraj, a posle vas potop.
Primecujem da postajete zrtva vase profesije, ali ne predsednicke i politicke, vec zdravstveno.
Vi vise neznate gde udarate,kud god se okrenete propast.Nisam siguran da li je to zaostavstina slobodana milosevica za koju ste dobili mandat da zaustavite ili da podrsku naroda da vi pocnete i nakon 5 godina svi zajedno da nastavite.Postoji li politicka opcija koja do sad radila za ovu drzavu ili za sebe, svoje bankovnne racune, pokretnosti i nepokretnosti?
Navedite mi samo jedno ime u bilo kojoj partiji?

Zlopamtilo

pre 13 godina

Citat iz članka objavljenog juče na vašem cenjenom sajtu:"Nema ništa jednostavnije, nego sesti na stolicu i reći - ovo bi trebalo da bude ovako ili onako.", objašnjava Tadić

Milan

pre 13 godina

Smesan je. To sto on naziva trgovinski lanci su konsolidovani u celom svetu. Oni imaju ono sto se u biznis strategiji zove 'bargaining power' tako da proizvodjaci moraju da prihvataju njihove uslove poslovanja u koje spadaju i uslovi placanja. Najbolje da neki proizvodjac koji pravi godisnji obrt od nekoliko desetina hiljada evra postavlja uslove firmi ciji se obrt meri u desetinama ili stotinama miliona. A posto smo u kapitalizmu i trzisnoj ekonomiji Tadic ne moze da im izda "direktivu" koliko dana ce im biti rok placanja. Boze mili cime se bavi jedan predsednik drzave. Uostalom, ako je vec toliko brinuo za proizvodjace onda nije smeo da dozvoli monopole u odredjenim oblastima i/ili je trebao da inicira subvencije za poljoprivrednike koje bi ih stavile u povlastenu poziciji. Sad kada je dozvolio Delti i slicnima da dominiraju trzistem tako sto ih je zastitio od konkurencije, a ne zato sto oni nude najbolje cene, uslugu i imaju najefikasniji sistem, malo je kasno pricati o "patriotizmu tajkuna" i slicnim glupostima.

Gde je tu ministar trgovine?

pre 13 godina

Uvek postoje trgovci koji ne plaćaju redovno dobavljače. Onda dobavljači prestanu da im isporučuju robu i prinudno preko suda naplate potraživanje. Tako funkcioniše tržišna privreda i nema potrebe da predsednik države bilo koga opominje.

Problem je što postoje monopoli koje su omogućili predsednikovi saradnici, a onda nema ni tržišne privrede i onda predsednik mora da se blamira i glumi uterivača.

Sale

pre 13 godina

Tadić klinički psiholog bi trebalo da stane ispred ogledala i da kaže Tadiću Predsedniku:"Boluješ od poremećaja ličnosti. Umislio si da si Putin."

E moj ti...sve si to znao i aminovao...imaš ministra za jedan trgovinski lanac čiji je jedini zadatak da nas ubeđuje kako je taj lanac jeftin i da zamajava potencijalnu konkurenciju koja bi da dođe, sve dok ne odustane. Sećam se i predizborne kampanje kako je stajao iza tebe i doturio ti flajer nakon tvojih reči:"Slobo, daj program!" Budući ministar to ga doturi, sav ozaren što Predsedniku predaje štafetu mladosti...

Moje pitanje glasi:"Šta ćeš učiniti po tom pitanju?"

Moj predlog glasi: Slovačka je uvela zakon po kome je maximalni rok plaćanja dobavljaču 90 dana. Pa ti copy-paste-uj.Plus smeni ministra koji em što svakodnevno vređa našu inteligenciju em ti kvari imidž...keve mi...evo pitaj Krleta i Srleta.

goran

pre 13 godina

Ima li jos nesto u sta ce predsednik da se mesa i daje izjave. Skoro je Sarkozi u Francuskoj primio Anrija, fudbalera pa je opozicija opravdano postavila pitanje ima li preca posla.

Ima li predsednik preca posla od rokova naplate potrazivanja, utoliko pre sto javna preduzeca u vlasnistvu drzave na cijem je celu duguju ne 90 dana nego 12 meseci. I nikom nista...

Marko

pre 13 godina

Posle kontrolisane cene stanova koje gradi država, preko Zakona o pomoći građevinskoj industriji Srbije, pa nadalje preko definisanja tržišnih uslova za maloprodajne lance... polako ali sigurno Tadić ide ka strogo državno kontrolisanoj privredi. Ne bi me začudilo da se sutra prilokom obilaska njiva u Vojvodini ne vrati ideju o formiranju zadruga...

Ja

pre 13 godina

Bivsi komunisti hoce da naprave komunisticki kapitalizam, kao neki pandan socijaldemokratskim drustvima poput slovenije, svedske, norveske.
To se sve vidi iz gomile izjava i delatnosti koje se odigravaju. takodje se vidi totalno odsustvo bilo kakvog znanja iz bilo koje oblasti.

Rodjeni Beogradjanin koji govori ekavicu

pre 13 godina

OK...Da li je iko od vas svestan da recimo MAXI uvozi jabuke i sljive i to cini mi se iz Chilea. Ljudi, JABUKE i SLJIVE?! Ako nesto u ovoj zemlji imamo onda je to to. Dakle nece da pospese proizvodnju i zaposle nase ljude, neko trgovacki lobi na stetu drzave uvozi nesto sto ovde raste u svakom dvoristu juzno od Beograda. STRASNO!
Ulazim u ORASAC a tamo cedevita, podravka tortilja, jana voda, kiki bombone i ostali hrvatski proizvodi. Hrvati kupili industriju ulja u Zrenjanu, sada i SMOKI, cokoladne bananice i Grand kafa pripada Hrvatima...HEEEEJ!
Ja nista od toga vise ne kupujem ali bre KUDA PLOVI OVAJ BROD?! IMA LI NORMALNIH? STA RADITE BRE?!
Ni Francuzi ni Nemci se vise ne mrze, ali zato Francuzi nikada nece prodati npr. RENAULT Nemcima, a SMOKI i cokoladne bananice su upravo to bili nekada za Srbiju, ali za mene vise nisu!

dragan

pre 13 godina

U kojoj državi vi živite gosp.Tadić i koje države ste vi predsednik.Pa Trgovinski lanac Delta ne plaća proizvođačima godinama a vi sad držite moralna predavanja.Dok vi predajete, mnogi proizvođači su zatvorili firme.Samo vi i predsednik vlade obilazite gradilišta i dalje i isčuđavajte se, kako ne znate koji je danas datum.

Dejan

pre 13 godina

U odnosu proizvođača i trgovca uvek uslove diktira onaj koji je jači na tržištu, a to je onaj koji je manje izložen konkurenciji.

Uloga države je da ograniči jačanje pojedinih proizvođača i trgovaca tako da oni ne budu previše dominantni na tržištu i da time sačuva konkurentnost tržišta. To je posao zakonodavne vlasti i odgovarajućih ministara i njihovih ministarstava, posao koji se u ovoj zemlji svesno i namerno nije radio svih ovih godina jer vam je dodvoravanje tajkunima bilo daleko interesantnije i na ličnom nivou korisnije.

E pa, gospodine predsedniče, sada možete da kukate koliko hoćete, mada bi za sve najbolje bilo da se vi i vaši marionetski ministri lepo sklonite sa javne političke scene. Biro za nezaposlene vam je barem decentralizovan, pa nećete morati da se gurate i putujete da bi ste se registrovali, jer sve možete da završite na vašoj opštini stanovanja.

Milton

pre 13 godina

Ovaj naš Predsednik kao da je zalutao u neku drugu državu pa nije obavešten. Prošli put je pričao da ovi tajkuni treba da zidaju neki most besplatno i tako se oduže za ono što su nepošteno stekli a sad ih moli da plaćaju ono što duguju. Sačuvaj me Bože. Da se Tadić pitao verovatno bi Bogoljub Karić bio još uvek vlasnik mobilne telefonije.

purenjak

pre 13 godina

"Rokove treba smanjivati do 90 dana. Svi duži rokovi isplate su vrlo opasni za proizvođače", kazao je on.

Predsednice tu u sta ste uvukli prst e eee to je rupa na saksiji!!!
Konacno ste je i vi pronasli!!!
******

lele

pre 13 godina

Jos samo da pocne da daje vremensku prognozu..., a onda sledi 5 minuta sa predsednikom svakim danom pre drugog dnevnika, tacno u 19:30. Osecam se kao da sam u severnokorejskom komunizmu.

Carl Claudy

pre 13 godina

Dragi moji komentatori Tadićevih umotvorina, Budimo realni i shvatimo da ljudi koji čitaju B92, a pogotovo komentare predstavljaju 0,01 PROMIL stanovništva Srbije. Prema tome VI NISTE CILJNA GRUPA ni Borisa Tadića ni njegovih Spin Doktora Krleta i Srleta (kako reče komentator Ekonomist u 17:15).
Oni sa ovim svakodnevnim komentarima "gađaju" one koji se oduševljavaju sa poređenjima tipa "Vode nas Čak Noris i Tadić Boris" i sličnim konzumentima Farme, Vel. Brata, Pinka, strina i tetaka, onih što vuku "drvca" na Kališu ili pecaju ribu na Ibru... I to kod našeg naroda prolazi poslednjih 69 godina (od 1941), pri čemu su ovi malo to i našminkali u odnosu na OZNU. Živi bili pa videli da će opet ovi "žuti" da prođu. Podržava ih još gora opozicija, zahvalni tajkuni i mediji, i Zapad (EU, NATO, ...) koji nikad nije tako dobro profitirao !!!

Milan

pre 13 godina

Polako,ljudi,čovek tek što je shvatio,dajte mu malo vremena,vidite da mu nije lako.
Sad treba da razmisli kako i šta dalje da se radi.
Evo,neka za početak rokovi plaćanja budu 90 dana,to je bolje nego da nema nikakvog roka,pa jedno po jedno..:)

Deda Mraz

pre 13 godina

A pogledajte molim Vas Tadica na ovoj slici kaze: da da, znam ja bre ovo, probao sam juce, sta ti meni pricas, znas be ti ko sam ja, ja sve znam i najlepsi sam ajde pali tamo.

sasa jokic

pre 13 godina

Ok lepo si rekao treba da smanje rok placanja do 90 dana, i sta sad?! Mislis da ce miskovic zbog ove izjave da skrati rok placanja sa 360+ dana na 90?! Ovde treba da radi tuzilastvo, jer vlasnici hiper marketa na celu sa Todoricem i Miskovicem ugrozavaju privredu Srbije!!!

annha

pre 13 godina

Evo hita:

Strofa:

Mi cekali smo 60 leta,
izgladneli, nesrecni i bosi,
da dobijemo svog predsednika
sa crnim cvetom u kosi,
da dobijemo svog predsednika sa crnim cvetom u kosi.

Ref:

Hajde da pevamo
o sreci i slobodi,
nek nas do pobede
drug Boris Tadic vodi...

nn

pre 13 godina

Dobar je predsednik, uplice se u realna pitanja , cak im je pored mosta rekao da plate porez u nasoj zemlji nemojte tako nije los. Ali svejedno ja necu glasati vise za njega zbog reizbora sudija, prodaje telekoma, najavljenog poreza na imovinu a samo 200eur plate i ima jos svasta... VIse ne za zute.

duda

pre 13 godina

A gde su to rokovi placanja dobavljacima u surovom kapitalizmu duzi od 30 dana, i ko sme da ih prekoraci a da ne bude sankcionisan, ali zaista sankcionisan, tako da mu se jednostavno ne isplati da kasni sa placanjem dobavljacima. Ali to je predvidjeno za zemlje gde se radi ozbiljno i gde se privreda takodje vodi ozbiljno, a ne po stranackim i nekim drugim linijama, sto se na zalost kod nas desava vec neko vreme.

Dosta zamajavanja

pre 13 godina

Sta se kod djavola pravi pametan. Za to postoji zakon o zastiti konkurencije, zar ne? Doduse, pokojni masinsloser je rekao da se zakona ne treba drzati ko pijan plota... A kad smo kod toga - sta je sa MIskom i Milkicom. Da se nisu pomirili ko Pink i Grand?

Marica

pre 13 godina

Pa dobro covece,sem praznih prica,da li si ista preduzeo zajedno sa svojom partijom i drugima na vlasti da poboljsas zivot gradjana ili smo dovedeni do tacke sa koje nema povratka,dovedeni smo do propasti i to je zasluga svih demokratija koje su bile na vlasti od 2000god,a narocito zute demokratije,koja je i dalje glavna poluga vlasti.

džordž kluni

pre 13 godina

baš sam to hteo da kažem:mora da se plati za 90 dana !!!ali to ne važi za ...i još za....i još za...da mi je neko rekao ovo ljudi...ne mogu da verujem.
donesite dekret-plaća se na 30 dana .

m81

pre 13 godina

Pretzednitche, paradjz ti je 180-200din na pijaci! U zemlji Srbiji u sred sezone. Sta ti, "kao predsednik drzave" imas da kazes na to?

djuro

pre 13 godina

"Predsednice"!!!!!
Dosta vise price i price.
Hajde nesto konkretno!!!
Kako, Sta, Gde ?????
Eeee covece, vise mi je muka od Vas filozofa i demagoga!!!!!

bookman

pre 13 godina

Tajkuni i država uspešno sarađuju na potapanju proizvođača. Prvi vam ne plate, a drugi vam naplate PDV bez obzira da li ste se naplatili ili niste. Na kraju još dopuste dužniku koji je u blokadi da se slobodno šeta i sklapa poslovne dogovore bez ikakvog sankcionisanja. Vladajuća koalicija mogla bi da se pravi manje grbava ili bar da ne daje glupe izjave

Marko

pre 13 godina

Posle kontrolisane cene stanova koje gradi država, preko Zakona o pomoći građevinskoj industriji Srbije, pa nadalje preko definisanja tržišnih uslova za maloprodajne lance... polako ali sigurno Tadić ide ka strogo državno kontrolisanoj privredi. Ne bi me začudilo da se sutra prilokom obilaska njiva u Vojvodini ne vrati ideju o formiranju zadruga...

MUKNAVI

pre 13 godina

E naka si im reko`..tako,ostro i direktno..jes,"uplasili" su se uzasno...eno ,tiho sapucu..;sto nas grdis kada si nas ti odhranio,bili smo mali kada si ,ste,stigao,mi tajkuni ojacali,nacinili smo sebi tezge i na druge dreknuli;iiiis bre odvde, i sada..zobamo i tebi i tvojima isto..dajemo....Stvarno,sto ih tadotitic z.......,sta li mu je ?!

gastarbajter

pre 13 godina

Da je nas MANEKEN procitao komentare *****,ne bi progovorio do kraja zivota.Jedva cekam sutrasnji dan,da cujem novu glupost.

nn

pre 13 godina

Slazem se sa vama predsednice razbicemo mi monopole za jedno 3-5godina, ali isto bi trebali vise da obratite paznju na ljude koji preko DOO pljackaju narod jer garantuju samo imovinom preduzeca a ne licnom.

radnik

pre 13 godina

posle ove izjave vlasnik Delte neće moći da zaspi mirno, nema teorije.

toliko će da se potrese, da bi možda bio red da mu skupimo po neki dinar i da ga pošaljemo na odmor , u banju na primer.

Shomi

pre 13 godina

Moja firma je uspela da naplati potrazivanje od Delte nakon sudskog procesa i 2 godine dugovanja!
Sreca da smo to uspeli pre nego sto bankrotiraju ili pre nego sto Misko zapali negde... Zelim svima koji nesto potrazuju od Delte da sto pre naplate svoja potrazivanja!!!

Ekonomist

pre 13 godina

Komentatori shvatite: vi niste ciljna grupa BoTe i njegove ekipe. Ja se plasim da oni ZNAJU sta rade jer kolicina generisane gluposti u poslednje vreme ne moze da se objasni logikom. Pre ce biti su otkrili da njihove fore jos pale po zemlji Srbiji. Sto bi jedan drugi komentator rekao 'razmislite o tome'

Gnevni

pre 13 godina

Tužilaštvo da tuži, policija da hapsi, sudstvo da osudi... a i gospodin ministar ekonomije da dostavi predlog kako da se obuzda divljanje banaka i kamata... ah da, Nemci su to već uradili kako bi spasili ne samo sopstvenu privredu nego i privredu EU...

Srbin

pre 13 godina

Tadicu s obzirom da si psiholog,preporucio bih ti posetis ljude u psihijatrijskim bolnicama i da im odrzis neko predavanje sigurno ce nesto pametno nauciti, a nama normalnom svetu nemoj vise da trabunjas prazne price koje slusamo vec vise godina.

Petar

pre 13 godina

"Tadić je rekao i da su osnova srpske privrede mala i srednja preduzeća"
Pa zašto onda niste pozvali nijednog prestavnika tih malih i srednjih preduzeća na Kopaonik, već Miška, Beka, Vlahovica i ekipu? Biće da su oni osnova samo kad je u pitanju naplata poreza i raznih reketa.

Miroslav NS

pre 13 godina

Dobro jutro, predsednice! Progledali ste. Sad bi bio red i da uradite nesto posle toliko godina spavanja. Jao, samo da dodju sledeci izbori!

dragan

pre 13 godina

Jaooooj,
Ova Tadiceva izjava boli koliko je glupa. I to samo zato sto je on izgovorio.

Miskovicu, mirno spavaj, ovaj se samo naj`o bunike.

NajboljeIzBanata

pre 13 godina

"Tadić je rekao i da su osnova srpske privrede mala i srednja preduzeća, i da ona predstavljaju infrastrukturnu mrežu privrede u Srbiji."

Zasto ih onda drzava SATIRE i SABOTIRA na svakom koraku, predsednice Tadicu? Ajde malo sjasite sa porezima, nametima i haracima. Mozete Vi da pricate sta hocete ali politika drzave kojoj ste na celu prema malim i srednjim preduzecima je katastrofalna.

JetBlack

pre 13 godina

Ma kak'a kritika! To ja mogu da uradim, a ti Borise trazi donosenje i sprovodjenje zakona. Ha, kritika... sad su utrtili od tvoje kritike.

Psihic

pre 13 godina

Tadicu, ti jesi po struci psihijatar(klinicki psiholog) ali gradjani srbije nisu kunici za tvoje sada vec 10-to godisnje eksperimentisanje i izivljavanje.

„Nedozvoljivo je da se pojedini sektori privrede razvijaju na uštrb proizvođača jer to pre ili kasnije dovodi do kraha snabdevanja"
Nedopustivo je da ti 10 godina nevidis da se ucestalo radi na unistavanju privrede.
Vise se ne nerviram, sad se samo slatko smejem, jer vam je deficit u budzetu tek pocetak. 4 giganta ste prodali,ostala su jos dva, to cuvate za kraj, a posle vas potop.
Primecujem da postajete zrtva vase profesije, ali ne predsednicke i politicke, vec zdravstveno.
Vi vise neznate gde udarate,kud god se okrenete propast.Nisam siguran da li je to zaostavstina slobodana milosevica za koju ste dobili mandat da zaustavite ili da podrsku naroda da vi pocnete i nakon 5 godina svi zajedno da nastavite.Postoji li politicka opcija koja do sad radila za ovu drzavu ili za sebe, svoje bankovnne racune, pokretnosti i nepokretnosti?
Navedite mi samo jedno ime u bilo kojoj partiji?

Zlopamtilo

pre 13 godina

Citat iz članka objavljenog juče na vašem cenjenom sajtu:"Nema ništa jednostavnije, nego sesti na stolicu i reći - ovo bi trebalo da bude ovako ili onako.", objašnjava Tadić