Srbija

Petak, 11.09.2009.

12:20

Lakše do građevinske dozvole

Zakon o planiranju i izgradnji, koji će pojednostaviti i ubrzati procedura izdavanja građevinskih dozvola, stupio je danas na snagu.

Izvor: Tanjug

Default images

Zakon predviđa i legalizaciju objekata izgrađenih do danas, a vlasnici zahtev za legalizaciju mogu podneti u roku od šest meseci.

Objekti, kako se navodi u Službenom glasniku, izgrađeni na zaštićenim prirodnim i kulturnim dobrima, na tudjem ili državnom zemljištu, na trasama Koridora 10, kao i oni koji su gradjeni od nestandardnih materijala i predstavljaju opasnost za bezbednost ljudi neće biti legalizovani.

Nadležni ministar će u naredih 30 dana propisati merila za utvrđivanje naknade za uređivanje građevinskog zemljišta u postupcima legalizacije. Opštine, gradovi i grad Beograd dužni su da u roku od 18 meseci od danas donesu urbanističke i prostorne planove.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je ranije da će zahvaljujući tom zakonu stotine hiljada bespravno izgrađenih objekata u Srbiji biti legalizovano u naredne dve godine.

Dulić je istakao da će zakon omogućiti masovnu, jeftinu i efikasnu legalizaciju i dodao da je taj pravni akt pisan u interesu svakog građanina, koji ima nameru da gradi ili kupi stan.

Zakon o planiranju i izgradnji, Skupština Srbije usvojila je 31. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: