KD osniva još jedan fond u 2008.

Društvo za upravljanje investicionim fondovima “KD investment” je najavilo osnivanje još jednog otvorenog investicionog fonda.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2007.

11:53

Default images

Direktor „KD investmenta“ Dušan Lahe je rekao da će novi otvoreni investicioni fond biti osnovan u prvom kvartalu 2008. godine On je dodao i da javni poziv za upis investicionih jedinica za njihov prvi investicioni fond u Srbiji „KD ekskluziv“ traje do 20. decembra.

Prema njegovim rečima, procena je da su trenutna dešavanja na Beogradskoj berzi dobar početak za kupovinu akcija srpskih preduzeća i naglasio da ulagači na dugi rok ne treba da brinu o sigurnosti novca koji su uložili u fond.

Lahe kaže i da je zakon o investicionim fondovima u suštini dobar, ali da bi ga trebalo menjati u delu koji ograničava da ne može da se uloži više od 30 odsto imovine fonda u inostranstvo, jer bi to „povećalo prihode fondova“.

Direktor slovenačke „KD grupe“ Matjaž Gantar je rekao da ta grupa posluje od 1992. godine i upravlja sa ukupnom imovinom od milijardu evra u 25 investicionih fondova u Sloveniji, Hrvatskoj, Slovačkoj, Rumuniji i Bugarskoj.

On kaže da su investicioni fondovi „apsolutna budućnost“, jer je to i svetski trend, i naveo da njihov prvi investicioni fond u Sloveniji ima prinos od 25 odsto godišnje, računato u evrima za 15 godina poslovanja. Gantar je, takođe, najavio i da će za godinu ili dve „KD grupa“ početi u Srbiji i da radi poslove životnog osiguranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: