Država krenula u eksproprijaciju: Gornji Milanovac dobija novu vezu sa "Milošem Velikim"

Gornji Milanovac dobiće novu pristupnu saobraćajnicu kao vezu sa "Milošem Velikim".

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2021.

17:39

Država krenula u eksproprijaciju: Gornji Milanovac dobija novu vezu sa
Foto: Rina

Naime, Vlada Republike Srbije donela je na sednici održanoj 18. februara Zaključak o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju, adminstrativni prenos i nepotpunu eksproprijaciju nepokretnosti radi izgradnje pristupne saobraćajnice „Gornji Milanovac – petlja Takovo“, kao objekta od posebnog značaja za Republiku Srbiju.

Krajnji korisnik eksproprijacije je Javno preduzeće „Putevi Srbije“, kaže Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac i nagalašava da je ovim Zaključkom u potpunosti omogućen početak postupka eksproprijacije.

Kovačević podseća da će novom pristupnom saobraćajnicom biti ukinut teretni saobraćaj kroz centar opštine, kako bi firme na adekvatan način koristile auto-put.

Planom detaljne regulacije biće predviđena izgradnja 4,7 kilometara puta, kao i rekonstrukcija postojećeg puta u dužini od 5,3 kilometra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

6 h

Podeli: