Modernizacija železnice: Novi automatizovani putni prelaz u Odžacima

Na pruzi Novi Sad - Bogojevo, u Odžacima, pušten je u rad novi, automatizovani putni prelaz, kako bi se podigao nivo bezbednosti na tom mestu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 06.12.2019.

12:15

Modernizacija železnice: Novi automatizovani putni prelaz u Odžacima
Foto: Depositphotos, gyn9037

Kako kažu iz preduzeća "Infrastruktura železnice Srbije", reč je o putnom prelazu koji se nalazi između mesta Odžaci i Lalić, koji je ranije bio obezbeđen znakovima vertikalne drumske signalizacije, a automatizovan prelaz pušten je u rad u četvrtak.

Radovi na izgradnji trajali su oko mesec i po dana, a putni prelaz u Odžacima sada je obezbeđen automatskim polubranicima i savremenim signalno-sigurnosnim uređajima, i postavljeni su video nadzor i reflektorsko obezbeđenje.

"Infrastruktura železnice Srbije" postavila je vibro trake za usporavanje drumskog saobraćaja pre putnog prelaza, kao i novi tip vertikalne drumske signalizacije, koji vidljivo upozoravaju na približavanje putnom prelazu. Time je, kažu u preduzeću, ispunjeno obećanje ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović sa sastanka s načelnikom i predsednicima opština Zapadnobačkog okruga.

Putni prelaz u Odžacima je 22. novi putni prelaz koji je "Infrastruktura železnice Srbije" izgradila i automatizovala tokom prošle i ove godine. Time se nastavlja unapređivanje bezbednost saobraćaja na putnim prelazima, što je, kaže se u saopštenju, jedan od prioritetnih zadataka i ciljeva železničke kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: