"Balkanska ekonomska unija spas za region, ali plaše se dominacije Srbije"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da bi balkanska ekonomska unija bila spas za Srbiju i ostale zemlje regiona.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 13.06.2019.

13:51

Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC

Međutim, kako je naglasio, region strahuje od srpske dominacije, zbog snage naše ekonomije.

"Regionalna zona, manje protokola, brži protok robe i usluga... mi smo za to. Ali kako da govorimo o balkanskoj uniji, kad neko u 21. veku uvodi takse", rekao je Vučić.

On smatra da bi to za Srbiju bilo spasonosno rešenje, ali da je još važnije za druge u regionu.

"Ali, oni to ne vide, plaše se Srbije kao tobožnjeg hegemona, koja bi to iskoristila - jer imamo snažniju ekonomiju i ima nas više u regionu - za svoju dominaciju. A mi samo hoćemo da normalno radimo i sarađujemo", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

9 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: