Blic: Konkurs za 11 direktora javnih preduzeća

Ministarstvo privrede pokrenulo je postupak izbora 11 direktora javnih preduzeća, a Vlada Srbije će naredne nedelje objaviti konkurse, piše "Blic".

Srbija

Izvor: B92

Petak, 20.01.2017.

17:45

Blic: Konkurs za 11 direktora javnih preduzeća
(Foto: Thinkstock.com)

Na spisku onih koji će probiti led, između ostalih se, prema saznanjima lista, nalaze JP "Putevi Srbije", "Koridori", "Državna lutrija Srbije", ali i "Emisiona tehnika". Spisak "11 veličanstvenih", koji će prvi biti izabrani po uslovima iz novog Zakona o javnim preduzećima, biće uskoro proširen i na ostale kompanije čiji je osnivač Republika Srbija.

To praktično znači da će se do 4. marta sukcesivno raspisivati konkursi i za izbor rukovodilaca u preostalih 26 kompanija.

Drugim rečima, Vlada je odlučila da za sve fotelje rukovodilaca, a ne samo za one koje su bile privremenog karaktera, raspiše konkurse. Ovakav scenario indirektno je najavio i ministar privrede Goran Knežević, koji je obećao da će se u januaru raspisati konkursi za gotovo sva javna preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: