"Pupin" poluprazan, i dalje samo 50 km/h

Saobraćajni stručnjaci smatraju da mnogi vozači još ne znaju za sve pogodnosti “Pupinovog mosta”, za sat u špicu na mostu tek oko 1.000 vozila.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 12.02.2016.

10:01

Foto: Beobuild

U to se može uveriti svako ko kod štamparije “Politika” na Pančevačkom putu skrene ka Pupinovom mostu, pošto je vozilo u kom je bila ekipa “Blica” pre nekoliko dana oko 15 sati praktično bilo jedino u sve tri trake u smeru ka Zemunu.

Tek nakon petlje kod Zrenjaninskog puta na kolovozu se pojavilo još nekoliko, pre svega, teretnjaka. Put do Zemuna nije trajao ni 15 minuta. “Na mostu i pristupnim saobraćajnicama i dalje nema saobraćaja, i to neopravdano. Mislim da mnogi uopšte ne znaju da je sada most povezan sa Pančevačkim putem pa zato ga i ne koriste”, kaže Milan Vujanić, profesor na Saobraćajnom fakultetu.

“Ko god jednom prođe ovuda, neće mu padati na pamet da ide u Zemun kroz grad i obrnuto. Zato mislim da ćemo na leto ovde videti znatno više vozila”, smatra on.

Zbog pravca i komfora ova saobraćajnica trenutno je san svakog vozača unutar uobičajene gradske vreve.

“Reč je o bezbednoj i kvalitetnoj saobraćajnici sa elementima autoputa koja vozačima pruža najviši mogući kvalitet usluga pošto nema okolnih sadržaja, niti pešaka. Vremenom će rasteretiti centar i doprineti razvoju novih naselja na levoj obali Dunava“, naglašava Vujanić.

Na osnovu “Blicove” računice, na mostu se između 15 i 16 sati našlo 120 kamiona i oko 200 kombija pa se može reći da teretna vozila trenutno čine trećinu saobraćaja na ovom potezu.

“Uz razvoj privrede i povećanje radnih mesta Pupinov most doneće i manje zagađenje. Malo ko zna da su opiljci od guma kancerogeni. Uz pomoć ove veze Zemuna i Pančeva u gradu neće ostajati ono što ne mora, vožnja će biti ekonomičnija, a samim tim biće i manje zagađenja”, kaže Vujanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

6 h

Podeli: