"Nemačke firme će ojačati razvoj Srbije"

Srbiji su potrebne investicije velikih kompanija, a investitori će doći ako su uslovi dobri, kaže predsednik Nemačko-srpskog privrednog udruženja Ronald Zeliger

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2015.

17:14

Default images
Foto: Thinkstock.com

On je podsetio i da je MMF priznao činjenice o aktuelnom razvoju naše zemlje, dodajući da je ponosan zbog te činjenice i istakao da će nemačke i srpske kompanije učiniti sve da se podrži i osnaži taj razvoj.

"Nemačke i srpske kompanije će biti dobar i pouzdan partner vladi i državi Srbiji", rekao je Zeliger. On je dodao i da je srećan što su se MMF i Vlada Srbije dogovorili oko ekonomske budućnosti Srbije.

Ohrabrujuće je to što je ta misija, podvukao je, promenila svoju prvobitnu procenu i priznala činjenice o aktuelnom razvoju Srbije.

"Potrebne su nam investicije, nova radna mesta i velike kompanije koje bi investirale u Srbiju. To bi ojačalo našu ekonomiju u globalnoj perspektivi, otvorila bi se nova radna mesta, ali isto nam treba da prodajemo naše proizvode. Kompanijama koje rade ovde Srbija je tržište", rekao je Zeliger.

Ako samo tržiste bude snažnije, zaključuje Zeliger, time će i operativni rezultati tih kompanija biti veći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: