"Još da nas nisu varali EPS i RTS..."

Vlada Srbije nema razloga za rebalans budžeta i može se dogoditi da ovo bude prva godina u istoriji kada neće biti rebalansa, kaže premijer Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 29.07.2015.

11:38

Default images
Foto: Thinkstock

"Nekada smo imali i po tri- četiri rebalansa, ovo može da se dogodi da bude prva godina u istoriji Srbije kada nećemo imati rebalans, mislim da je to velika vest za sve građane", poručio je on na konferenciji za novinare.

"Još da nas nisu varala javna preduzeća oko povećanja koeficijenata, plata, Elektroprivreda Srbije, RTS, . . . ti rezultati bi bili još bolji", dodao je premijer.

Vučić je izjavio i da su se stekli uslovi da svi penzioneri u Srbiji dobiju povećanje penzija, i oni kojima je penzija smanjena ali i onima kojima nije, kao i zaposleni u javnom sektoru.

Govoreći o infrastrukturi, Vučić je kazao da će završetkom Koridora 11, Srbija imati najviše kilometara autoputa proporcionalno površini svoje teritorije.

"Telekom samo za dobru cenu i kvalitetnom kupcu"

Govoreći o privatizaciji Telekoma Srbije, premijer je kazao da će ta kompanija biti prodata samo ako bude ponuđena dobra cena i ako ponudu da dobar strateški partrer.

"Ako ne dobijemo dobru cenu i dobrog partnera, nećemo prodavati Telekom", rekao je Vučić.

On je istakao da Vlada Srbije novac od prodaje Telekoma neće koristiti za finansiranje budžetskog deficita već polovinu za oplatu dugova, a polovinu za javne invsticije.

Agencija za privatizaciju objavila je 3. jula javni poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za učešće u prodaji kapitala Telekoma Srbija. Rok za podnošenje neobavezujućih ponuda za kupovinu Telekoma je 2. avgust, a najavljeno je da će posle toga biti objavljen poziv za pikupljanje obavezujućih ponuda.

U oglasu nije navedena procena vrednosti Telekoma Srbija, već računovodstvena vrednost kapitala, i to upisan novčani kapital od 17,4 milijarde dinara i upisani nenovčani kapital od 82,5 milijardi dinara.

Pravo na učešće u postupku imaju domaće i strane kompanije koje su poslednje tri godine pružale uslugu mobilne telefonije.

Kao kvalifikacioni uslov za učešće u postupku traži se i da zainteresovana kompanija u poslednje tri godine ima prihode u telekomunikacionim uslugama veće od 500 miliona evra ili da je u poslednjih 10 godina prikupila sredstva u iznosu većem od 500 miliona evra ili da je vrednost imovine kojom upravljaju na kraju 2014. iznosila najmanje dve milijarde evra.

U privatizaciji Telekoma Srbija mogu da učestvuju investitori koji su najmanje 10 godina imali minimalno vlasničko učešće od 10 odsto u najmanje jednom telekomunikacionom operateru s godišnjim prihodima od telekomunikacionih usluga od najmanje 500 miliona evra u najmanje jednoj godini perioda ulaganja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: