"Kakav bankrot, ne verujte Nemcima"

Hrvatski zvaničnici negirali su pisanje nemačkog lista "Bild am zontag" da se u Hrvatskoj dramatično pogoršala situacija i da joj preti stečaj, kao i Grčkoj.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2015.

16:14

Default images
Foto: Thinkstock.com

"Verujte Fajnenšel tajmsu i Svetskoj banci, a ne Bildu", komentar je hrvatskog ministra privrede Ivana Vrdoljaka.

"Fajnenšel tajms je rekao da je sada prava prilika za ulaganje u Hrvatsku, a Svetska banka je rekla da smo po kriterijumu 'duing biznis' napredovali za 25 mesta. Verujte njima", bio je jedini komentar Vrdoljaka, na marginama investicione konferencije Invest HR, preneo je Tportal.

Pozivajući se na nedavni izveštaj Evropske komisije, "Bild" je u članku pod naslovom "Hrvatska bi mogla da postane nova Grčka", naveo da su te dve zemlje omiljene destinacije za nemačke turiste, ali da su obe države na rubu bankrotstva, zbog lošeg upravljanja i nesprovođenja reformi.

Potpredsednik hrvatske vlade Branko Grčić rekao je da u tekstu nemačkog lista nema ništa novo, a sve je vezano za preporuke koje je Evropska komisija već dala Hrvatskoj i na čemu Vlada radi već godinu dana.

"Sve drugo je subjektivna procena novinara Bilda. Ne mislim da je situacija dramatična, ni blizu onoga što je u Grčkoj. U tom delu smo s puno povoljnijim parametrima i kada je reč o deficitu i kada je reč o dugu, pa smo uspeli sa sprovođenjem reformi dođemo u fazu privrednog rasta, što smo svi očekivali nakon šest godina recesije", kazao je Grčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: