Zemlja spremna, a kad će Južni tok?

Kompanija Južni tok Bugarska obezbedila je zemljište za izgradnju gasovoda na teritoriji zemlje, saopštilo je ministarstvo poljoprivrede Bugarske.

Region

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

12:33

Default images

Kompanija je obezbedila 36.000 hektara u oblasti Varna, čija je vrednost oko 10,3 miliona evra, preneo je Itar tas.

Prilikom donošenja rešenja ispunjeni su svi zakonski uslovi i procedure, uključujući odluke saveta ministara od decembra 2011, navedeno je u zvaničnom saopštenju ministarstva.

Te godine je savet ministara Bugarske proglasio gasovod Južni tok objektom od nacionalnog značaja.

Premijer Bugarske u ostavci Plamen Orešarski je 8. juna objavio da se izgradnja Južnog toka u zemlji obustavlja dok se projekat ne uskladi sa evropskim zakonima, kako je tražila Evropska komisija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: