Region

Nedelja, 22.12.2019.

15:23

Francusko-turski konzorcijum spreman da preuzme upravljanje aerodromima u CG

Francusko-turski konzorcijum ADP-TAV spreman je da ispuni sve zahteve Vlade Crne Gore i preuzme upravljanje aerodromima u Podgorici i Tivtu.

Izvor: Tanjug

Francusko-turski konzorcijum spreman da preuzme upravljanje aerodromima u CG
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

Iz ADP-TAV-a, koji je jedan od sedam konzorcijuma i kompanija zainteresovanih za dobijanje koncesije za crnogorske aerodrome, kažu za Novu M da su, ukoliko pobede na javnom pozivu za dobijanje koncesije, spremni da odmah počnu sa investicijama.

"ADP i TAV traži mogućnosti novih aerodromskih projekata širom sveta. Shodno tome, Crna Gora je pokazala da ima neiskorišćeni potencijal za razvoj u turističkom sektoru i uspešnu ekonomsku priču od obnove nezavisnosti. Takav razvojni potencijal u mnogim oblastima su glavni razlozi zbog kojih je Grupa ADP pokazala interesovanje za koncesiju", navode u tom konzorcijumu.

Ističu da, ukoliko pobede na javnom pozivu, planiraju da brzo izdvoje potrebna sredstva za Crnu Goru i počnu radove na oba aerodroma radi povećanja postojećih kapaciteta.

"ADP će ostati posvećen prenošenju međunarodnog iskustva u upravljanju aerodromima da svi koji lete preko aerodroma u Podgorici i Tivtu dobiju najveći kvalitet usluge koji već decenijama postoji u Parizu i Istanbulu", poručuju u konzorcijumu ADP koji ima ukupno 25 aerodroma širom sveta i 13 aerodroma u Evropi, a upravlja i aerodromima u regionu, dok TAV upravlja aerodromima u Skoplju i Ohridu, podseća Nova M, ističući i da konzorcijum ADP-TAV rukovodi zagrebačkim aerodromom.

Kako se dodaje, budući koncesionar aerodroma Crne Gore biće u obavezi da tokom ukupnog trajanja koncesije investira 200 miliona evra, a najmanje 80 miliona tokom prve investicione faze. Koncesionar će, takođe, morati da plati i 100 miliona evra avansa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: