Niskobudžetna kompanija više ne leti u Banja Luku: Nadoknađuju izgubljenih 100 miliona evra

Irska avio-kompanija Rajaner će 2020. godine obustaviti sve letove u i sa banjalučkog aerodroma, potvrđeno je za Klix.ba.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 12.12.2019.

09:10

Niskobudžetna kompanija više ne leti u Banja Luku: Nadoknađuju izgubljenih 100 miliona evra
Foto: Epa, Armando Babani

Naime, niskobudžetna kompanija ugasiće na desetine linija prema nekoliko aerodroma u Evropi i svetu, uključujući i liniju prema banjalučkom aerodromu. Razlog gašenja linija je ušteda kako bi se ublažili uticaji gubitka novca.

Procenjeni gubitak je 100 miliona evra godišnje, piše Bi Bi Si, a razlog je kašnjenje dostave 135 novih aviona Boing 737 maks. Reč je o letelicama koje trenutno ne mogu da lete zbog suspenzije koja je aktivna od marta 2019. godine. Suspenzija je proglašena zbog dva pada aviona Boinga 737 maks u kojima je poginulo više od 300 ljudi.

Banjalučki aerodrom je indirektno pogođen ovim problemom jer je povezan sa aerodromom Skavsta na kojem Rajaner ima svoju bazu, a koju planira da ugasi na leto 2020. godine, prenosi Klix.

"Žao nam je iz razloga sto je kompanija bila primorana na ovaj potez kao i zbog više od 33.000 putnika koji su do sad putovali na relaciji Banja Luka - Stokholm. Kao što je i najavljeno, od leta nećemo više imati tu avio-destinaciju, ali to ne znači da se u međuvremenu situacija neće promeniti", rekao je Direktor banjalučkog aerodroma Milan Račić.

Problem sa Boingom pogodio je ne samo BiH već i ostatak regiona, Naime, pored Banje Luke, Rajaner će na leto obustaviti letove za Podgoricu i Niš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

13 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: