Region

Utorak, 18.12.2018.

09:18

Šok u Hrvatskoj: Barila priznala - testenina gora, ne vole tvrdu

Kompanija Barila objavila je da je testenina u Hrvatskoj gora nego u Italiji jer prema istraživanjima Hrvati, za razliku od Italijana, ne vole tvrdu testeninu.

Izvor: Tanjug

Šok u Hrvatskoj: Barila priznala - testenina gora, ne vole tvrdu
Foto: Thinkstock

Jedna korisnica testenine koju proizvodi Barila želela je da zna zbog čega je kvalitet testenine slabiji u Hrvatskoj nego u Italiji, te su joj iz Barile odgovorili kako razlike u kvalitetu nema.

Ali dodali su da italijanski potrošači više vole "tvrdu testeninu", piše Index.hr.

"Pre svega, hvala vam na interesovanju za naše proizvode, razlike u kvalitetu nema. U Italiji Barila testenina jednim delom i na nekoliko oblika sastoji se takođe od durum pšenice ali sa većim udelom proteina. Većim udelom proteina testenina nakon kuvanja ostaje tvrda i na taj način zadovoljavamo potrebe italijanskih potrošača koji preferiraju tvrdu testeninu", napisali su iz kompanije u odgovoru.

To nije prvi put da proizvođač hrane priznaje razliku u kvalitetu na različitim tržištima.

Istraživanje, sprovedeno u saradnji s Hrvatskom agencijom za hranu, pokazalo je da HIPP-ov proizvod, dečja hrana "Bio pirinač i šargarepa s ćuretinom", uz razlike u boji, ukusu i aromi, na nemačkom tržištu sadrži veći udeo povrća, a manje pirinča, dok na hrvatskom tržištu, od povrća sadrži samo šargarepu i veći udeo pirinča, a ima manje i omega 3 masnih kiselina.

HIPP je tvrdio da različiti recepti proizvoda zavise od zemlje u kojoj se proizvod konzumira i od navika potrošača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: