Najveći hrvatski problem pred rešenjem: Minimalac spasio fabriku

Predsednik Sindikalnog odbora za opstanak 3. maja Juraj Šoljić izjavio je da je Štrajkaški odbor prekinuo štrajk u Brodogradillištu 3. maj.

Region

Izvor: B92

Petak, 14.12.2018.

13:56

Najveći hrvatski problem pred rešenjem: Minimalac spasio fabriku
Foto: Thinkstock, ilustracija

"Štrajkaški odbor je raspušten pa će njegovu ulogu preuzeti Sindikalni odbor za ostanak 3. maja, koji će se u utorak sastati sa direktorom tog brodogradilišta Maksimilijanom Percanom", rekao je Šoljić.

On je objasnio da su radnici prekinuli štrajk jer postoje naznake da bi brodovlasnici mogli da finansiraju izgradnju i završetak brodova u 3. maju, što su saznali iz Uprave.

Reč je o kompaniji Siem, koja je ranije otkazala ugovor o gradnji broda za prevoz automobila i kamiona i kompaniji Algoma, piše Hina, a prenosi Novac.hr.

Štrajk u 3. maju počeo je 22 oktobra zbog neisplaćene plate za septembar. U međuvremenu su putem Agencije za osiguranje radničkih potraživanja isplaćene minimalne plate za septembar i oktobar, a po rečima Šoljića, do 21. decembra očekuje se i isplata minimalca za novembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

9 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: