"Zahvaljujući auto-putu, rast jedan od najvećih u Evropi"

Potpredsednik Vlade Crne Gore Milutin Simović ocenio je da je projekat gradnje auto-puta značajno doprineo rastu ekonomije.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2018.

10:23

Foto: Thinkstock

On je naveo da je rast ekonomije te države u prošloj godini bio jedan od najvećih u Evropi, prenosi Cdm.

"Svakako, najznačajniji pozitivni ekonomski efekti izgradnje autoputa očekuju se njegovim završetkom i povezivanjem sa ključnim evropskim saobraćajnim koridorima, tržištima i emitivnim turističkim zonama", naveo je on.

“Kontinuirani trendovi rasta aktivnosti u građevinarstvu jasno pokazuju postojanje sve većeg interesovanja domaćih i stranih investitora za tržište Crne Gore i potvrđuju da Vladini napori za unapređenje poslovnog ambijenta donose konkretne rezultate u pravcu održanja dinamičnog ekonomskog rasta, otvaranja novih radnih mesta i unapređenja kvaliteta života građana“, naglasio je Simović.

“Efikasnijim i savremenijim putnim povezivanjem učinićemo Crnu Goru saobraćajnim, logističkim i trgovinskim habom u Jugoistočnoj Evropi, i značajno unaprediti saobraćajnu bezbednost i sigurnost, smanjiti broj saobraćajnih nezgoda i uvećati udobnost putovanja. Autoput će doprineti da naša ekonomija još snažnije krene pravcem našeg integracionog puta - u Evropu“, naglasio je Simović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: