Mesić: Uzmite mi penziju, preživeću

"I ako mi oduzmu penziju, preživeću", kaže poslednji predsednik SFRJ i doskorašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić.

Izvor: B92

Nedelja, 28.11.2010.

00:08

Default images

On zahvaljuje srpskom PIO fondu što su počeli da mu uplaćuju penziju i ne vidi ništa čudno u tome što od svih zemalja u regionu jedino u Srbiji nije rado viđeno lice, a prima novac iz srpskog budžeta.

Kako kaže, to je novac koji je pošteno zaradio na ime plate dok je bio predsednik Jugoslavije uoči njenog raspada.

"Neverovatno koliko je rasprave o jednom banalnom pitanju. Nešto manje od dve godine sam u Beogradu primao platu iz koje su se plaćali doprinosi. Pohvalno je za PIO u Srbiji, koja prati svoje obaveze. Zbrku je napravila jedna novinarka koja je rekla da ja, koji sam rušio Jugoslaviju, primam penziju u Beogradu. Ali to nije tačno, precenili su me ti koji kažu da sam ja srušio Jugoslaviju", kaže Mesić.

Rečenica „moj posao je završen, Jugoslavije više nema" izgovorena u hrvatskom saboru, međutim, obeležila je političku karijeru Stjepana Mesića, a on kaže da se radi o pogrešnoj interpretaciji onoga što je izgovorio.

"Rekao sam da je moj posao završen, a ne da je moj posao bio da srušim Jugoslaviju. Mene je Sabor poslao u Beograd da radim u jugoslovenskim institucijama, a ne kao ginekologa", kaže Mesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: