Lokalne inspekcije da rade efikasno

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović zatražila je od svih inspekcijskih službi lokalnih samouprava da svoj posao rade stručno i efikasno.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2014.

10:51

Default images

Mihajlović je od svih inspekcijskih službi lokalnih samouprava koje obavljaju poslove iz resora Ministarstva da ukažu na postojeće i potencijalne probleme u radu, kako bi im Ministarstvo pomoglo da njihov rad bude kvalitetniji i efikasniji.

"Da bismo mogli da govorimo o sprovodjenju zakona u bilo kom resoru, neophodan je stručan i efikasan rad inspekcijskih službi. Ovo Ministarstvo će u budućnosti insistirati na odgovornosti i vrednovati rad inspekcijskih službi. Stoga vas podsećamo da, pored prava koja inspekcijske službe imaju, još je važnija njihova odgovornost", navela je potpredsednica Vlade u pismu upućenom lokalnim samoupravama.

Od lokalnih samouprava je, kako je saopštilo resorno ministarstvo, zatraženo i da dostave pregled inspekcijskih aktivnosti u 2013. i 2014. godini, koji obuhvata broj izvršenih redovnih i vanrednih inspekcijskih nadzora, broj izdatih rešenja, kao i broj inspektora.

Na osnovu prikupljenih podataka, republičke inspekcije u nadležnosti Ministarstva intenziviraće terenske kontrole i u tom poslu tesno će sarađivati sa lokalnim inspekcijskim službama u u cilju efikasnije primene zakona i pojačavanja inspekcijskog nadzora na čitavoj teritoriji Srbije, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: