Lidl kupio plac od Delte

Nemački trgovinski lanac "Lidl" otvoriće supermarket u Beogradu na zemljištu koje je kupio od kompanije "Delta", piše danas "Politika".

Izvor: B92

Petak, 25.10.2013.

15:34

Default images

Reč je o lokaciji u u Ulici Vojislava Ilića koja je pripadala preduzeću "Metal", koje je još ranije kupila "Delta", a gde je trebalo da bude izgrađen njen "Maksi" supermarket.

Osim toga, nemački diskonter, kako navodi list, pregovara i o drugim lokacijama sa kompanijom Miroslava Miškovića.

U Lidlu ne žele da otkrivaju tačne lokacije svojih budućih objekata, ali su za "Politiku" rekli da su obezbeđeni placevi u nekoliko gradova Srbije. Među njima je, potvrđuju, i Beograd.

Kako je već objavljeno, Lidl će u Srbiju ući u 15 gradova, a otvaranje supermarketa može se očekivati sledeće godine. Nemačka kompanija je do sada kupila zemljište u Valjevu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu, Smederevu, Beogradu i Pančevu.

Pored zapošljavanja ljudi, to će sigurno doprineti i većoj konkurenciji na tržištu prehrambene robe, jer je reč o jednom od najuspešnijih trgovinskih lanaca u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: