Arapi bi da grade HE Đerdap 3

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da su Ujedinjeni Arapski Emirati zainteresovani za izgradnju hidrocentrale "đerdap 3" .

Izvor: B92

Sreda, 10.04.2013.

09:18

Default images

Ovom hidrocentralom Srbija može da zadovolji svoje i potrebe regiona, kaže ona i dodaje da su Emirati zainteresovani i za podzemno skladište gasa "Habej" i terminal u Pančevu.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je tokom posete Kanadi potpisao sporazum o ekonomskoj saradnji u oblasti energetike, pre svega izgradnje hidrocentrale "Bistrica", što je najvažniji projekat , kazala je Mihajlovićeva.

Tu su i male hidrocentrale za koje je Ministarstvo raspisalo tender i dobilo više od 1.000 prijava za 317 lokacija.

"Ove mini hidroelektrane očekujem na mreži 2015-2016. godine", istakla je Mihajlovićeva u intervjuu današnjem "Kuriru".

Ona je kazala da nije zadovoljna efikasnošću rada EPS-a, jer stvari mnogo brže treba da se rade i istakla da antikorupcijski tim radi punom parom na predmetima EPS-a, "Srbijagasa", Zavoda za zaštitu životne sredine i Hidrometeorološkog zavoda.

"Izveštaj će uskoro biti predstavljen. Sve rezultate ćemo predočiti građanima i predati tužilaštvu. U Srbiji se mora ponovo uspostaviti red, kriterijumi i sistem", naglasila je ministarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: