Dačić:Prekinuti otpuštanje trudnica

Nedopustivo je da u nekim preduzećima i trudnice dobijaju otkaze, rekao je predsednik Vlade Ivica Dačić. On je zadužio nadležna ministarstva da problem reše.

Izvor: B92

Subota, 25.08.2012.

11:22

Default images

"Natalitet je jedan od najvećih problema Srbije i država i u uslovima besparice mora da pripremi dugoročnu strategiju za obezbeđivanje pozitivnih demografskih kretanja", rekao je on.

"Zbog toga je nedopustivo da neka preduzeća daju otkaze trudnicama. To je nehumano i protiv je strateških interesa da se poveća priraštaj stanovništva u našoj zemlji", naveo je Dačić u pisanoj izjavi.

"Zadužio sam nadležna ministarstva da ispitaju zakonsku regulativu i nađu rešenja da se takva praksa ne ponavlja", rekao je Dačić, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: