"Imamo vredne, obrazovane radnike"

Premijer Mirko Cvetković poručio je da je Srbija izuzetno povoljna investiciona destinacija jer se radi o sređenoj državi sa vrednim, obrazovnim radnicima.

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2012.

11:18

Default images

Takođe, kako je naveo premijer, Srbija je država sa fer i povoljnim uslovima privređivanja koja predstavja organsku vezu istoka i zapada.

Premijer je naglasio da je Srbija danas snažan podstrek stabilnosti i pokretač regionalne saradnje i da su u političkom životu regiona suštnsko pomirenje i dijalog jedini put do trajnog mira i pravednih rešenja. Cvetković je, na otvaranju plenarne skupštine organizacije "Post Evropa", istakao da su mnogi svetski poznati proizvođači prepoznali te prednosti i u uslovima ekonomske krize postali partneri Srbije.

Premijer je izrazio očekivanje da će ih i u ovoj i u narenim godinama biti sve više.

Prema njegovim rečima, geostrateški položaj Srbije otvara perspektive da ona bude važna evropska raskrsnica puteva i pruga, ali i moćno čvorište telekomunikacionih veza i svih vidova saobraćaja.

"Naša ambicija je da se taj potencijal najbolje iskoristi i zato i u vremenu krize značajna sredstva ulažemo u razvoj infrastrukture ", rekao je Cvetković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: