Ko kroji sudbinu radnika Jata?

Dva reprezentativna sindikata Jat ervejza traže od Vlade Srbije da u saradnji s njima donese socijalni program pre dolaska budućeg vlasnika te aviokomoanije.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.03.2012.

12:01

Default images

"Reprezentativni sindikati moraju da budu uključeni u rešavanje prava i položaja zaposlenih, kako onih koji ostaju u budućoj novoj ili restrukturiranoj kompaniji, tako i onih koji odlaze", navodi se u zajedničkom saopštenju Sindikata komercijalnih i ekonomsko-pravnih radnika i Jedinstvene sindikalne organizacije Jat ervejza.

Ta dva sindikata zatražila su od Vlade Srbije da budu upoznati s predstojećom privatizacijom i transformacijom te državne aviokompanije i uključeni u rešavanje položaja radnika.

Ističe se da o sudbini radnika Jata može da se odlučuje samo na osnovu unapred poznatih i prihvaćenih kriterijumima u čijem utvrđivanju i donošenju je učestvovao sindikat.

Sindikalci Jata su izrazili i "duboko negodovanje zbog neodmerenih izjava" pojedinih državnih zvaničnika o budućem izgledu i obliku srpske državne aviokompanije.

"Te izjave baziraju se na programima razvoja/restrukturiranja ili na odlukama koje nigde nisu objavljene i do kojih se ne može doći. U izjavama se licitira broj zaposlenih koji ostaju u nekakvoj budućoj kompaniji i broj zaposlenih koji su višak od 400 do 800, sve u zavisnosti ko daje izjavu i u koje svrhe se daje", navodi se u sapštenju dva reprezentaivna sindikata Jata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: