Potvrđeno, Ikea stiže u Hrvatsku

Dok se nedavno u medijima govorilo da će Ikea do 2013.izgraditi svoj tržni centar u Beogradu, sada iste vesti stižu i iz Zagreba.

Izvor: B92

Petak, 13.01.2012.

13:43

Default images

Razlika je u tome što lokacija u Srbiji još uvek nije potvrđena , dok su na zemljištu u Rugvicu nedalo od Zagreba već nalaze bageri.

"Trenutačno je jako nezahvalno davati prognoze, možemo obećati da ćemo u roku od 12 meseci nakon dobijanja građevinske dozvole otvoriti prvu Ikeinu robnu kuću, a šest meseci kasnije i trgovački centar", izjavio je za Igor Štefanac, portparol Ikee za Hrvatsku. Prema nekim najavama, cene u Ikeinom centru u Rugvici trebalo bi biti niže nego u Austriji, a Šveđani će u ceo projekat uložili oko 250 miliona evra.

Otvaranjem hrvatske Ikee zaposlilo bi se između 250 i 300 radnika.

Kad će Hrvati dobiti prvu Ikeu, prilično zavisi i o Hrvatskim autocestama (HAC) i o tome kad će izmestiti naplatne kućice iz Ivanje Reke, gde bi se trebao sagraditi saobraćajni čvor do trgovine s jeftinim nameštajem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: