Petrović: Građani su nam prva briga

Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović kaže da će u toku ove sedmice to ministarstvo izaći sa konkretnim predlozima mera za cenu hleba.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 21.03.2011.

13:31

Default images

Petrović je kazao da se vode razgovori na tehničkom nivou i da se u toku ove nedelje očekuju konkretni rezultati.

Petrović je naglasio da Vlada Srbije sprema i druge mere kojima će regulisati poremećaje na tržištu osnovnih životnih namirnica i koje će vrlo brzo izneti u javnost kao jedan celoviti sistem, ali nije precizirao kada.

On je dodao da je glavni zadatak Ministarstva poljoprivrede i trgovine Srbije da sve poremećaje na tržištu životnih namirnica svede na najmanju moguću meru, potsećajući da je prošle nedelje doneta odluko o zabrani izvoza pšenice i brašna iz Srbije na tri meseca. "Proučavamo sve primedbe koje smo dobili na ovu meru i svaki legitiman interes a koji ne ugrožava interese gradjana Srbije biće zaštićen. Svako ko u ovoj zemlji živi i plaća porez je prva briga Vlade Srbije i ministarstva poljoprivrede i trgovine", kazao je on.

Petrović je dodao da sve dok bude bila na snazi zabrana izvoza pšenice iz Srbije, neće moći da se realizuju ni ranije potpisani sporazumi o pozajmici pšenice.

"Razmatramo aspekte oko izvoza brašna po ranije potpisanim sporazumima, ali ne i pšenice. Videćemo da li je moguće da izađemo u susret našim mlinarima, ali i kupcima koje oni imaju u regionu", kazao je srpski ministar trgovine i poljoprivrede.

Vlada Srbije je 16. marta odlučila da na tri meseca zabrani izvoz pšenice i brašna, kako bi stabilizovala domaće tržište.

Izvoz pšenice iz Srbije premašio je 640.000 tona, a bilansima je bio predvidjen izvoz od pola miliona tona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: