Počelo asfaltiranje na severu K10

Na severnom kraku Koridora 10 je počelo asfaltiranje prvih kilometara budućeg autoputa koji će biti izgrađen od Horgoša do Novog Sada i od Subotice do Kelebije.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.09.2010.

16:29

Default images

Asfaltiranje je počelo na 88. kilometru od granice sa Mađarskom.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je rekao da je asfaltiranje počelo pre roka i još jednom ponovio da će ceo severni krak Koridora 10 biti završen do 1. januara sledeće godine, a novi most kod Beške 1. marta 2011.

"Čestitam graditeljima koji su pre roka počeli da asfaltiraju ove deonice", istakao je ministar za infrastrukturu i dodao da će tako biti izgrađen ceo autoput od Beograda do Horgoša i Kelebije.

Izgradnja oko 110 kilometara polu-autoputa na Koridoru 10 obuhvata deonicu od Horgoša do 28 kilometra od granice sa Madjarskom, zatim deonicu od 38 do 98 kilometra puta Horgoš-Novi Sad i deonicu izmedju Kelebije i Subotice (24 kilometra). "Mislim da je dobar zahtev građevinskih preduzeća ovih dana da se traži posao i Vlada Srbije ima taj zadatak da ga obezbedi. Moram da kažem da u oblasti infrastrukture vlada čini maksimalne napore i ove godine već na koridorima 10 i 11 otvoreni su radovi u vrednosti oko 950 miliona evra", kazao je Mrkonjić.

On je kazao da je Nibens grupa, čiji je član Preduzeće za puteve Beograd, koje predvodi domaći konzorcijum koji radi na severnom kraku Koridora 10, ponudila da domaća putarska operativa odnosno konzorcijum srpskih preduzeća "uzme učešće u realizaciji još dve deonice na Koridoru 11".

Reč je o deonicama od Obrenovca do Uba u dužini od 25 kilometara i od Lajkovca do Ljiga u dužini od 23 kilometara, rekao je Mrkonjić i dodao da je ukupna vrednost tih radova oko 150 miliona evra. "Oni su spremni da deo tog posla kreditiraju i pozdravljam takav napor naših građevinara da dođu do posla i lično ću Vladi Srbije predložiti da to i prihvati", naveo je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

19 h

Podeli: