“Mekdonalds Srbija je domaća firma“

Kompanija Mekdonalds Srbija je saopštila da je domaća firma u kojoj radi oko 700 građana Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2008.

14:46

Default images

U saopštenju povodom demoliranja restorana u sastavu te kompanije na protestima zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova se kaže da oko dve hiljade porodica u Srbiji živi od direktnog ili indirektnog poslovanja sa Mekdonaldsom, te da šteta koja je naneta restoranima u Srbiji predstavlja štetu koja je naneta građanima Srbije.

Iz Mekdonaldsa navode da u Srbiji posluju 20 godina i da su, kao i druge kompanije, prošli kroz sve teške situacije za zemlju i građane, te da nikada nisu prekidali rad.

Mekdonalds je, kako se naglašava, sve vreme svog rada uključen u pomaganje lokalnoj zajednici, odnosno zdravstvu, humanitarnim organizacijama, sportskim aktivnostima, kulturi.

U saopštenju se navodi da Mekdonalds pomaže akciju "Škola bez nasilja", da je učestvovao u mnogim sportskim takmičenjima dece Srbije, a donirao je i aparate za Dečju bolnice u Tiršovoj, Onkološkoj klinici, Institutu za majku i dete, godinama pomaže Crveni krst Srbije.

Ta kompanija pomaže i jednu porodicu u Zubinom Potoku na Kosovu i Metohiji, a nastaviće da kroz razne vidove pomoći što više doprinese državi u kojoj posluju.

Iz Mekdonaldsa poručuju da razumeju proteste, ali ne i nasilje i izražavaju uverenje da će državni organi uspešno rešiti nastalu situaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: