Putin: Više ne proizvodimo šerpe, vreme je da smanjimo rashode za odbranu Rusije

Smanjenje rashoda za odbranu i bezbednost povezano je s prevazilaženjem "vrhunca modernizacije" vojske, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.11.2019.

12:23

Putin: Više ne proizvodimo šerpe, vreme je da smanjimo rashode za odbranu Rusije
Foto: Epa, ALEXEI NIKOLSKY SPUTNIK KREM

"U toku je opšte smanjenje rashoda za odbranu i bezbednost. To nije zbog toga što se mi nonšalantno odnosimo prema tim pitanjima, već zbog toga što su sada glavni planiranje i povezano s tim intenziviranje radova na zameni vojne opreme i tehnike. Mi smo već uradili glavne stvari“, rekao je Putin.

On je naglasio da vojna preduzeća i kolektivi treba da nastave da rade kao do sada, a ne da proizvode šerpe, kako je to bilo devedesetih godina, prenosi Sputnjik.

"Oni treba da proizvode visokotehnološke proizvode i tehniku. Zato im treba omogućiti da proizvode to što mogu i ritmički finansirati taj posao", dodao je predsednik.

Osim toga, Putin je naložio da se pripremi jasan plan za uključivanje vojnih preduzeća u realizaciju nacionalnih projekata.

U oktobru je predsednik saopštio da se Rusija nalazi na sedmom mestu po rashodima za vojsku, iako je već napravila oružje koje niko nema u svetu. On je ipak tada naglasio da nema nameru da ulazi u trku u naoružanju, premda će nastaviti da razvija potencijal u toj sferi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: