Vojnici kao građevinari: U prvoj polovini 2019. obnovili 180 kilometara puteva

Vojska je u prvoj polovini 2019. godine rekonstruisala oko 180 kilometara putne infrastrukture u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Izvor: B92

Subota, 24.08.2019.

14:59

Vojnici kao građevinari: U prvoj polovini 2019. obnovili 180 kilometara puteva
Ilustracija FOTO: Depositphotos, silvae

Inžinjerijska četa VCG počela je radove na proširenju puta Rogami – Đurkovići u dužini od tri kilometara, kako bi se put pripremio za asfaltiranje.

Nakon proširenja puta i pripreme za novo asfaltiranje, lokalno stanovništvo će dobiti rekonstruisani novi put širine pet metara.

Ministar odbrane Predrag Bošković i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković obišli su radove u Piperima.

"Ova aktivnost pokazatelj je da smo sposobni da u jednom kratkom vremenu budemo na više mesta, da pomažemo civilnom stanovništvu i lokalnim samoupravama kod rekonstrukcije ili izgradnje nove infrastrukture", kazao je Bošković, javlja RTCG.

Vojska Crne Gore, kako je istakao, ove godine učestvovala je u mnogo akcija, od Cetinja, Danilovgrada, Podgorice, Kolašina i Mojkovca, i na taj način omogućila da se stvore bolji uslovi za lokalno stanovništvo, da imaju bolje pristupne puteve, pre svega u svojim selima i kućama.

"Takođe, u narednom periodu omogućićemo da i neke druge opštine u Crnoj Gori, gde će biti prisutna mehanizacija Inžinjerije VCG, ostvare mogućnost bolje komunikacije sa gradskim sredinama, jer mislim da je to upravo i jedna od misija i ciljeva Vojske", poručio je Bošković.

Ministar je istakao pozitivne rezultate saradnje opštine Podgorica sa drugim institucijama i Vladom Crne Gore.

Vojska istovremeno izvodi radove u Kučima na relaciji Kržanja – Ptikalj u dužini od 5 km, gde je završeno proširenje puta i u toku su pripreme za asfaltiranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: